Un nou premiu valoros pentru Lică Gherghilescu

Duminică, 06 Noiembrie 2011
733
Într-un interviu acordat ziarului "Cuget Liber", Lică Gherghilescu afirma: "Prima mea experiență ca actor neprofesionist a avut loc în primul an de facultate, cu rolul lui Pe-ter Munk, în spectacolul «Inimă Rece», în regia lui Cristian Pepino, la Teatrul de Păpuși". Iată că acum, pentru regia semnată de el la același spec-tacol, a obținut un valoros premiu.

De duminică, 30 octombrie, și până vineri, 4 noiembrie, la Galați s-a desfășurat Festivalul Internațional de Animație Gulliver, de la care nu au lipsit "greii" genului, respectiv, Teatrul "Țăndărică", dar și două trupe din străinătate, una din Ucraina, alta din Republica Moldova. În total s-au înscris la start 18 reprezentații, printre care și ai noștri dragi păpușari.

Vineri seară, în urma deliberărilor, maestrul Gherghilescu, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret Constanța, a fost răsplătit cu premiul pentru regia spectacolului "Inimă rece". Povestea, scrisă de Wilhelm Hauff, a tânărului cărbunar Peter Munk, care ignoră sfaturile înțeleptului Omuleț de Sticlă și își vinde inima duhului rău al pădurii, Michael Olandezul, a cucerit nu numai publicul prezent în sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini" din Galați, dar și juriul.

"Cuget Liber" i-a recunoscut meritele încă de acum trei ani

Cu o carieră profesională încărcată de succese și re-cunoașteri naționale și internaționale, printre care se numără și distincția de "Omul Anului" acordată de Trustul de presă "Cuget Liber", în anul 2008, pentru cele patru premiere oferite, Lică Gherghilescu poate fi considerat unul dintre cei mai prestigioși oameni de teatru ai Constanței.

Cunoscut pentru multiplele sale ipostaze în domeniul artistic și educațional: director al Teatrului pentru Copii și Tineret, actor, regizor și profesor de Arta Actorului la Universitatea "Ovidius", Lică Gherghilescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cine-matografică din București, la clasa profesorului Dem Rădulescu, și a debutat la Teatrul "Ovidius" Constanța, în 1986, cu spectacolul "Acești îngeri triști", cu rolul Ion, pentru care a obținut premiu de debut la Festi-valul de Teatru de la Brașov. A urmat o serie de roluri în "Mincinosul", "Revizorul", "Voluptate - marți la miezul nopții", "Piatra din casă", "Trăsura la scară" sau "Unde-i revolverul?". Pentru cel din urmă, a obținut premiul pentru cel mai bun actor de comedie, în 2000, la Festivalul de Teatru de la Galați. De asemenea, a jucat la Teatrul Fantasio în "Nu mințim poporul cu televizorul". În 2000 a devenit director artistic al Teatrului "Ovidius" și șef de secție al Teatrului de Păpuși, iar în 2003 a înființat Teatrul pentru Copii și Tineret.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2343 secunde