Un nou premiu valoros pentru Lică Gherghilescu

796
3
Un nou premiu valoros pentru Lică Gherghilescu - lica13205920291-1320623761.jpg

Articole de la același autor

Într-un interviu acordat ziarului "Cuget Liber", Lică Gherghilescu afirma: "Prima mea experiență ca actor neprofesionist a avut loc în primul an de facultate, cu rolul lui Pe-ter Munk, în spectacolul «Inimă Rece», în regia lui Cristian Pepino, la Teatrul de Păpuși". Iată că acum, pentru regia semnată de el la același spec-tacol, a obținut un valoros premiu.

De duminică, 30 octombrie, și până vineri, 4 noiembrie, la Galați s-a desfășurat Festivalul Internațional de Animație Gulliver, de la care nu au lipsit "greii" genului, respectiv, Teatrul "Țăndărică", dar și două trupe din străinătate, una din Ucraina, alta din Republica Moldova. În total s-au înscris la start 18 reprezentații, printre care și ai noștri dragi păpușari.

Vineri seară, în urma deliberărilor, maestrul Gherghilescu, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret Constanța, a fost răsplătit cu premiul pentru regia spectacolului "Inimă rece". Povestea, scrisă de Wilhelm Hauff, a tânărului cărbunar Peter Munk, care ignoră sfaturile înțeleptului Omuleț de Sticlă și își vinde inima duhului rău al pădurii, Michael Olandezul, a cucerit nu numai publicul prezent în sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini" din Galați, dar și juriul.

"Cuget Liber" i-a recunoscut meritele încă de acum trei ani

Cu o carieră profesională încărcată de succese și re-cunoașteri naționale și internaționale, printre care se numără și distincția de "Omul Anului" acordată de Trustul de presă "Cuget Liber", în anul 2008, pentru cele patru premiere oferite, Lică Gherghilescu poate fi considerat unul dintre cei mai prestigioși oameni de teatru ai Constanței.

Cunoscut pentru multiplele sale ipostaze în domeniul artistic și educațional: director al Teatrului pentru Copii și Tineret, actor, regizor și profesor de Arta Actorului la Universitatea "Ovidius", Lică Gherghilescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cine-matografică din București, la clasa profesorului Dem Rădulescu, și a debutat la Teatrul "Ovidius" Constanța, în 1986, cu spectacolul "Acești îngeri triști", cu rolul Ion, pentru care a obținut premiu de debut la Festi-valul de Teatru de la Brașov. A urmat o serie de roluri în "Mincinosul", "Revizorul", "Voluptate - marți la miezul nopții", "Piatra din casă", "Trăsura la scară" sau "Unde-i revolverul?". Pentru cel din urmă, a obținut premiul pentru cel mai bun actor de comedie, în 2000, la Festivalul de Teatru de la Galați. De asemenea, a jucat la Teatrul Fantasio în "Nu mințim poporul cu televizorul". În 2000 a devenit director artistic al Teatrului "Ovidius" și șef de secție al Teatrului de Păpuși, iar în 2003 a înființat Teatrul pentru Copii și Tineret.

Comentează știrea

mihai
7 noiembrie 2011
inima rece

eu nu inteleg....dl asta spune ca ajucat in spectacolul inima rece cand era student....spectacol pe care l-am vazut si eu cand veneam cu scoala la teatru de papusi...un spectacol exceptional. Dar, iertati-ma...am vaga impresie ca e acelasi spectacol de acum 20 ani...deci unde e marea regie?????E f usor sa copiezi un specatcol bun pe care l-a gandit un adevarat regizor acum multa vreme, si sa te lauzi ca e al tau. Chiar sunt curios sa il vad...cand se joaca la teatru?

ionescu
7 noiembrie 2011
inima rece-regia cristian pepino

hai sa te lamuresc,dl.acesta care este si doctor in arta papusareasca a jucat cind era student in acest spectacol,iar atunci regia apartinea lui cristian pepino.cind a venit la teatrul de papusi a pus si el aceiasi piesa asta prin 2004 dar fara nici o diferenta intre ele pur si simplu a copiat,numai ca intre timp domnul sa imprietenit cu maestrul pepino si acesta nu a zis nimic,bineinteles in schimbul unor contracte grase care lea primit atit el cit si sotia care semna scenografia.spectacolul sa jucat vreo 4 ani si apoi a fost bagat la conservare iar anul acesta cu surle si trimbite a anuntat o noua premiera la teatrul de papusi cu spectacolul inima rece care este acelasi el nici macar nefiind scos de pe lista spectacolelor active.poate singura diferenta ar fi ca acum din lipsa de actori a intrat si el sa joace.deci dragul meu daca te duci sa vezi piesa eu te sfatuiesc sa te duci dar din pacate o vei revedea pe cea de acum douazeci si ceva de ani dar cu alti actori.iar cu premiul pe care la primit sa ma lase acest domn in pace ca nu este meritul lui.rusine domnule gherghilescu,vrei sa-ti arati valoarea pune o piesa de papusi adevarata in scena si atunci toata stima dar pina atunci lasane...

eu
8 noiembrie 2011
minciuna

Asa este! acest spectacol e o copie a celui de acum 20 de ani.este spectacol facut de pepino,rusine sa-i fie acestui lica! si despre doctoratul in arta papusareasca...chiar e penibil.habar nu are sa manuiasca o papusa,a luat-o razna de tot.e un papitoi care-si atribuie titluri gratuite.in realitate habar nu are de nimic,e non-valoare.rsine sa-i fie!!!!!!!!!!!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Atlasul cu noutăți
Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Secretele cetății de la Hârșova
Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Teatrul Odessa prezintă "Lacul Lebedelor"
Pagina a fost generata in 0.3213 secunde