Un mircist și un elev de la Liceul de Informatică, medaliați la Olimpiada Tuymaada

Ştire online publicată Sâmbătă, 22 Iulie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Doi elevi din Constanța au câștigat câte o medalie de argint la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada. Mihai Răzvan Ursu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“, a obținut câștigat medalia de argint la fizică,

iar Edis Memiș, elev în clasa a IX-a Liceul Internațional de Informatică, a obținut medalia de argint la matematică.

Cei doi au făcut parte din lotul național care a reprezentat România la competiție și care a cules, în total, 12 premii. Au fost câștigate două medalii de aur cu punctaj maxim, opt medalii de argint, o medalie de bronz și o mențiune la cea de-a XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada, desfășurată în perioada 14 - 22 iulie, în Yakutsk (Republica Saha/Federația Rusă). Componenții echipei României au fost premiați la toate cele patru discipline din concurs: chimie, matematică, informatică și fizică.

Astfel, la chimie, Cristina Valentina Crăescu și Daniel Cristian Ungureanu, ambii în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București, respectiv Cristian Tudor Cozma, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, au obținut medalii de argint. La matematică, Edis Memiș, elev în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din Constanța, a câștigat medalia de argint, Vlad Nicolae Robu, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, a câștigat medalia de bronz, iar Sergiu Ionuț Novac, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „C. Brediceanu” din Lugoj, a luat mențiune.

La informatică, Bogdan Sitaru, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, a obținut medalia de aur cu punctaj maxim, iar Alexandru Petrescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, și Theodor Pierre Moroianu, elev în clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică din București, au obținut medalii de argint.

La fizică, Cosmin Andrei, elev în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București, a câștigat medalia de aur cu punctaj maxim, Silviu Doteanu, elev în clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică din București, și Mihai Răzvan Ursu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, au câștigat medalie de argint.

Cristian Tudor Cozma, la chimie, și mircistul constănțean, la fizică, au fost premiați și pentru cel mai mare punctaj obținut la proba experimentală din cadrul concursului. La Olimpiadă, au participat peste 150 de concurenți din șase țări - Federația Rusă, Kazahstan, Indonezia, Singapore, Bulgaria și România. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8723 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4057 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2786 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8625 secunde