Oreste, despre "WebSiteStory":

"Un film de trezit părinții, nu de adormit copiii"

911
"Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte și să ne curețe de orice nelegiuire" (1 Ioan, 1.9). Filmul "WebSiteStory", regizat de Dan Chișu, vorbește, în alți termeni, despre confesiune, despre mărturisirea ca mod de a identifica trauma sau de a recunoaște vina, pentru ca, astfel, ele să devină mai ușor de suportat. Premiera națională a filmului a avut loc miercuri seară, la Cityplex Tomis Mall.
O adolescentă abuzată de tată, care își împărtășește problemele milioanelor de utilizatori ai site-ului Youtube și care, în ciuda suferinței, pare dispusă să-și continue viața, chiar și deposedată timpuriu de inocență. Lucru care nu-i reușește, viața fiindu-i curmată, cu sânge rece, de un interlop grobian.
O altă adolescentă trece brusc de la nevinovăție la cea mai gravă formă a negării aproapelui: crima. Vrea să se răzbune pentru moartea prietenei sale, pentru ca, astfel, ordinea sa interioară să fie restabilită, întrebându-se dacă fapta sa e bună sau nu, judecători fiind internauții. Rolul îi aparține Crinei Semciuc, actriță la Teatrul de Comedie din București, a cărei interpretare este foarte plăcut de urmărit.
O evoluție interesantă are și cunoscutul realizator TV Oreste Scarlat, în rolul interlopului, care și-a lăsat liber diavolul interior: "Mi-a plăcut să abordez un personaj care nu seamănă deloc cu mine. Întâmplarea a făcut să cunosc tipul acesta de personaj.
Eu cu Dan suntem prieteni de multă vreme și, tot discutând despre cinema de-a lungul anilor, ne-am gândit că, dacă tot suntem atât de iscusiți comentatori de film, hai să vedem cum e și în partea cealaltă", a spus Oreste, după proiecție.
Lipsa de înțelegere dintre generații se regăsește din plin în poveste, filmul fiind gândit ca un semnal de alarmă în acest sens: "Cred că în lumea tinerilor se petrec foarte multe lucruri interesante pe care noi, ăștia, care devenim prea scorțoși și prea adulți, le pierdem cu vederea. Dacă există o calitate a filmului, dincolo de poveste, e tocmai dorința de a trage un semnal de alarmă. E un film de trezit părinții, nu de adormit copiii", susține Oreste.
Filmul va fi prezentat, în continuare, în zece orașe din România, iar constănțenii îl pot urmări, în această perioadă, la Cityplex Tomis Mall.

"WebSiteStory"
Regia: Dan Chișu
Cu: Crina Semciuc, Diana Gurscă, Oreste, Costel Bojog, Claudiu Teohari, Dragoș Bucur, Șerban Ionescu, Florin Piersic Jr, Lia Bugnar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2147 secunde