Un elev constănțean, medaliat cu aur la Balcaniada de Matematică pentru Juniori

1364
Un elev constănțean, medaliat cu aur la Balcaniada de Matematică pentru Juniori - vlad-1529937611.jpg

Articole de la același autor

Cinci medalii de aur și o medalie de bronz reprezintă palmaresul lotului olimpic de juniori al României la a XXII-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfășurată în perioada 19 - 24 iunie, în Grecia (Rhodos). Datorită acestor rezultate, România s-a clasat pe primul loc în clasamentul neoficial pe națiuni.


Medaliile de aur au fost cucerite de Ioana Popescu (Liceul Teoretic "Școala Europeană" din București), Diana Țolu (Școala Gimnazială "Eugen Ionescu" din Slatina, județul Olt), Andrei Moldovan (Școala Gimnazială nr. 79 din București), Vlad Ștefan Vergelea (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța) și Andrei-Theodore Mărginean (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București), laureat cu argint la ediția precedentă.


Medalia de bronz i-a revenit lui Iustinian-Cristian Constantinescu, elev al Școlii Gimnaziale "George Bacovia" din București.
Lotul României a fost coordonat de lector univ. dr. Andrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timișoara și prof. Dănuț Aramă de la Colegiul Național "Costache Negri" din Târgu Ocna, județul Bacău.


Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori este o competiție anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică. La ediția din acest an au participat concurenți din 17 țări (10 țări membre și 7 cu statut de invitat).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8086 secunde