Un "Dineu cu proști" de proporții, la Casa de Cultură (galerie foto)

1035
Un
Cam câte gafe ați putea face în două ore, tâmpenii atât de mari încât viața celor din jur să se transforme instantaneu într-un iad, doar prin contribuția unei singure persoane?
Într-un decor remarcabil, Horațiu Mălăele, în rolul fascinantului idiot François Pignon, regele gafelor, și-a demonstrat încă o dată virtuozitatea și capacitatea de a fi genial în toate rolurile care i se încredințează. Invitat să participe la dineul cu proști organizat de Pierre Brochant, Pignon, un contabil cu obsesia incurabilă a machetelor, părăsit de soție după o căsnicie de șapte ani (timp în care el i-a vorbit mult despre machete), reușește să scoată la suprafață, prin gesturi cretine, secretele cele mai jenante ale celor din jurul său. Și, cum prostia nu ține cont de conveniențe sociale sau norme de com-portament, invitatul special al dineului, Pignon, construiește un domino al idio-țeniei: o alungă din casă pe soția lui Brochant, crezând că e amanta gazdei, când, de fapt, era soția, îl cheamă acasă la Brochant pe prietenul său, inspectorul fiscal (interpretat foarte bine de Alexandru Bindea), care descoperă, pe această cale, că soția îl înșeală, încearcă, într-un moment de luciditate, să o readucă acasă pe soția lui Brochant, dar o dă în bară magistral în cele din urmă. Este idiotul pe care nu ți l-ai dori lângă tine nici măcar la un dineu cu proști, așa cum realizează, în mod tragic, Pierre Brochant. Cine este, cu adevărat prostul? se întreabă autorul piesei, Francis Veber. Să fie organizatorul dineului, care a subestimat prostia invitatului său "special", sau imbecilul insistent, fidel stilului său de viață?
Sala plină a Casei de Cultură a răsunat în aplauzele publicului, care a gustat un spectacol deosebit de solicitat și la București, dar și la Constanța. Pentru că cererea publicului de a urmări acest spectacol a fost extrem de mare, directorul Casei de Cultură, Gheorghe Ungureanu, a programat o nouă reprezentație a "Dineului cu proști" pe 21 martie. Biletele s-au pus în vânzare de astăzi, la prețurile de 80 și 100 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Ianuarie 2011
Stire din Cultură-Educație : Maia Morgenstern și fiul, la Constanța
Sâmbătă, 06 Noiembrie 2010
Stire din Diverse : "Nu va fi ce trebuie nici peste 20 de ani!"
Pagina a fost generata in 0.3818 secunde