Un artist constănțean fascinat de peisajele Suediei

543

Articole de la același autor

La Muzeul de Artă, constănțenii pot vedea și simți atmosfera degajată de peisajul suedez prin prisma lucrărilor lui Tudor Mirescu. "Crâmpeie dintr-o vară suedeză" este o expoziție realizată în urma călătoriei artistului în ținuturile nordice.

Tudor Mirescu nu a planificat realizarea unei expoziții înainte să plece în vizită la prietenii săi, în Suedia. Artistul mărturisește că a fost inspirat pe moment de ofertantele peisaje ale orașului Goteborg și ale împrejurimilor sudice: "Suedia este o țară foarte transparentă datorită culorilor, de aceea am decis să pictez Suedia în acuarelă".

Vedere de pe apă, ambarcațiuni, casa tipic suedeză, stațiune turistică sunt câteva dintre cadrele pe care pictorul le-a adus cu el în România, închise în blocuri de desen. Realitatea acestei porțiuni de țară l-a frapat întru totul pe artist, dovadă că a denumit lucrările fără să ocolească cuvintele mărețe. Explicația uneia dintre lucrările expuse la etajul trei al Muzeului de Artă sună astfel: "Golfuri și insule ce formează priveliștea și minunăția Suediei".

Tudor Mirescu a mărturisit că de mare folos i-au fost și acuarelele cumpărate de la Muzeul Acuarelei de lângă Goteborg. Astfel, a putut să surprindă în culori roșul reprezentativ zonei.

Un alt aspect care îi definește pe suedezi este devotamentul pentru patrie și acesta înseamnă existența drapelului la fiecare casă.

Mirescu descrie în 57 de lucrări particularitățile peisajului suedez, pe care le pune la dispoziție celor care vor să facă o călătorie în Suedia prin ochii artistului.

v v v

Tudor Mirescu a absolvit Facultatea de Decorație și Design din București, dar s-a îndreptat către pictură, realizând mai multe expoziții personale sub deviza "Sunt după diplomă un designer și după suflet un pictor".

Tot la Muzeul de Artă, în anul 2007, au fost expuse lucrările sale în cadrul expoziției "Sub soarele Andaluziei și al Tangerului".

În anii următori, Mirescu și-a pus amprenta asupra expozițiilor "Constanța ieri și astăzi", "De la Sacru la Profan", "Veneția și Florența", "Lumea apelor".

Din anul 2006, este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Expoziția "Crâmpeie dintr-o vară suedeză" poate fi văzută la Muzeul de Artă până pe 3 octombrie, de miercuri până duminică, de la ora 9.00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2351 secunde