Un arheolog constănțean, alături de Liga de promovare a păcii în Europa

335
3
Un arheolog constănțean, alături de Liga de promovare a păcii în Europa - constantinchera1-1433682739.jpg

Articole de la același autor

Arheologul Constantin Chera, de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, a participat, zilele trecute, la a IX-a reuniune a Ligii de promovare a păcii în Europa. 


Anul acesta, evenimentul s-a desfășurat în Bulgaria, satul Kaynardzha, unde, la 21 iulie 1774, s-a semnat tratatul de pace care a pus capăt celui de-al V-lea război ruso-turc. O dată încheiat acest tratat, se permitea construirea de biserici ortodoxe în Balcani. Obiectivul acestei ligi este de a promova vizibilitatea și dezvoltarea Rețelei de promovare a păcii în toate regiunile Europei, dar și a moștenirii culturale. Pe ordinea de zi a celei de-a IX-a reuniuni European Network of Places of Peace (ENPP), au fost incluse mai multe vizite în Kaynardzha, Dobrich și Balcic, care au permis delegaților să ia cunoștință cu realitatea socială și economică, dar și cu moștenirea acestei regiuni a Bulgariei, la marginea de est a Uniunii Europene. 


Bulgaria a fost pentru prima oară gazda evenimen-tului, iar printre țările participante amintim: Portugalia, Olanda, Germania, Ungaria, Croația și Slovacia. 


"Am fost onorați că am fost invitați la această întâlnire. Tragem speranțe că și țara noastră va adera la Rețeaua de promovare a păcii în Europa," a declarat arheologul Constantin Chera.


Comentează știrea

Stoicescu
8 iunie 2015
Completari

Chiar în prima seară a întînlirii gazdele au organizat o acțiune de degustare a principalelor soiuri de vinuri obținute în zonă, iar din delegația noastră Virgil Lungu s-a remarcat nu numai prin cantitatea imensă de licori îngurcitate ci și prin propunerea construirii unei distilării româno-bulgare, domnia sa punând cu generozitate terenul la dispoziție. Participanții au agreat ideia, domnul Virgil a primit și titlul de director onorific al distilăriei, un soi de țuică urmând să-i poarte numele

Lascaridis
8 iunie 2015
O sugestie

Pe vremuri, în zona termelor, funcționau tot felul de baruri si cafenele. Mă gândesc că ar fi un loc propice pentru instalarea distilăriei cu pricina și după o zi încărcată de muncă, urmată de tradiționalele degustări se pot organiza excursii la Plaja Modern unde degustătorii se pot răcori absolut natgural Vivat alcolemia, trăiască-n veci spiritul ei Ea îți aduce tot ce vrei, hei, hei, hei!

VASILE PIRAMIROM
8 iunie 2015
FELICITĂRI

Felicitări Virgil,sunt convins că o să faci o treabă excelentă, te recomandă o experiență bogată diin care poti impartasi si altora. Am o mare rugăminte la tine: să-mi comunici exact data la care-ți lansezi produsul, locația și mai ales numele său care sunt sigur că va deveni rapid un brand. Să auzim numai de bine!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.819 secunde