UMC găzduiește o nouă conferință regională de cyber security în domeniul maritim

194
UMC găzduiește o nouă conferință regională de cyber security în domeniul maritim - umc61527170405-1528371774.jpg

Articole de la același autor

Provocările cyber din domeniul maritim vor fi curând abordate în cadrul Conferinței regionale The Black Sea Maritime Cyber Security – 2018, conferință de acest gen aflată la cea de a doua ediție organizată în România. Pentru acest eveniment, și-au dat întâlnire la Constanța o mulțime de experți din cadrul unor agenții românești și europene, exponenți din diverse centre de excelență în domeniul securității cibernetice private.


Universitatea Maritimă Constanța, sub patronajul Ministerului Cercetării și Inovării și a Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, organizează în perioada 7-8 iunie 2018, la sediul universității, cea de a doua ediție a acestei conferințe regionale de cyber security în domeniul maritim.


Companii de shipping, crewing, operatori off-shore și on-shore, asiguratori, dezvoltatori, educatori, producători de echipamente și programe, autorități navale și portuare etc., vor beneficia cu toții de o deschidere amplă asupra problematicii de securitate cibernetică , prin schimbul de bune practici, studii de caz, prezentări de soluții și produse, discuții generoase în cadrul conferinței, susținute prin experiența reprezentanților centrelor de excelență în domeniul securității cibernetice, agenții și instituții naționale și regionale, relevante pentru industria maritimă.


Riscurile si soluțiile tehnice abordate vor fi completate de intervențiile specializate ale INOMAR Cluster privind importanța factorului uman în prevenirea și gestionarea atacurilor cibernetice în domeniul maritim.
Oficialitățile orașului gazdă, Constanța, vor întâmpina participanții la Conferința Regională The Black Sea Maritime Cyber Security astăzi și mâine fiind susținute prezentări ale gazdelor și invitaților străini, urmând panelurile de discuții prezentate în agenda evenimentului.
Conferința se încheie cu o sesiune de cursuri de instruire în domeniul securității cibernetice, cursuri ținute de specialiști de la Asociația Română de Educație și Cultură în Securitate din București și Universitatea Maritimă Constanța. Cursul se va derula la sediul Universității Maritime Constanța în data de 9 iunie 2018, începând cu orele 9.00.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2387 secunde