Ultimele zile pentru înscrierea în proiectul Play Energy

131
Ultimele zile  pentru înscrierea în proiectul Play Energy - ultimelezilepentruinscrierea-1507548739.jpg

Articole de la același autor

Marți, 10 octombrie, este ultima zi în care școlile se mai pot înscrie în competiția Play Energy. Programul educațional internațional al grupului Enel care are drept scop informarea și creșterea gradului de conștientizare cu privire la domeniul complex al energiei în rândurile generațiilor tinere. Tema din acest an este "Eliberează-ți energia!", iar proiectele participante pot aborda subiecte precum: eficiență, colaborare, inovație, tehnologie și accesibilitate.

Zeci de școli din Constanța, București și alte județe s-au înscris deja în competiție. Proiectele, realizate de echipe formate din maximum cinci elevi și coordonate de câte un cadru didactic, pot fi prezentate în orice tip de format, de la prezentare power point, până la aplicații practice sau experimente. Kit-ul cuprinde o serie de materiale, care includ informații cu privire la resursele energetice, experimente și inovații la nivel mondial, cu exerciții și sugestii pentru proiecte.

Participanții mai pot accesa și site-ul http://playenergy.enel.com, care este disponibil în toate limbile țărilor participante: acesta este un instrument esențial pentru conectarea claselor implicate în proiect, unde profesorii și elevii pot găsi, printre altele, materiale educaționale, conținuturi multimedia, jocuri și experimente interactive.

După înregistrare, proiectele vor intra în etapa de selecție regională. Pentru fiecare regiune, un juriu format din experți va selecta primele trei echipe pentru fiecare ciclu de învățământ (trei proiecte pentru gimnaziu, trei pentru licee), pe baza mai multor criterii, cum ar fi relevanța pentru temă, creativitatea, originalitatea.

Juriul regional poate oferi, de asemenea, premii speciale, care să permită accesul la selecția la nivel național. În cea de-a doua etapă a fazei de jurizare, un juriu național va selecta, dintre toate proiectele de la nivel regional, primele trei echipe pentru fiecare ciclu de învățământ, pe baza acelorași criterii.

Câștigătorii, atât profesori, cât și elevi, precum și instituția pe care o reprezintă, vor primi sponsorizări pentru susținerea inovației și echipamente tehnice de ultimă generație, în cadrul unei gale ce va avea loc în luna octombrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5574 secunde