Ultima bătălie pentru un loc la catedră. Unde vor profesorii constănțeni să predea

921
Ultima bătălie pentru un loc  la catedră. Unde vor profesorii constănțeni să predea - profesori1-1407077687.jpg

Articole de la același autor

Astăzi și mâine are loc o nouă etapă de ocupare a posturilor rămase vacante în învățământul constănțean, o șansă pentru numeroasele cadre didactice care au obținut note peste 5 la concursul din 21 iulie.

Lor li se alătură și numeroasele cadre didactice cu note peste 7 care au refuzat posturile titularizabile disputate în ședințe publice pe 31 iulie și 1 august.

Așa încât, cele aproximativ 1.200 de posturi vacante rămase în județul Constanța au fost distribuite, pe specializări, astfel: la Liceul Teoretic "George Călinescu" - limba română, limbi moderne, limba latină, limbi materne și arte, Liceul Teoretic "Ovidius" - mate-matică, fizică, chimie, biologie și informatică, Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" - istorie, geografie, științe socio-umane, religie, educație fizică și învățământ special, Liceul Tehnologic "Ioan N. Roman" - educație tehnologică și discipline de specialitate, iar la Școala Gimnazială nr. 43 "Ferdinand" - învățământ preșcolar și primar.

"Vom avea candidați și cu note de 9"

La fel ca și anul trecut, la ședințele publice de ocupare a posturilor titularizabile ce au avut loc week-end-ul trecut, cele aproximativ 700 de cadre didactice care au obținut note peste 7 la concurs nu au mai arătat interes pentru posturile de titulari, majoritatea fiind departe de municipiul Constanța.

De la prof. Alina Codreanu, inspector școlar resurse umane, am aflat că sunt multe cadre didactice care preferă să participe zilele acestea la ședințele publice, în speranța găsirii unui post în oraș. "Vom avea, cu certitudine, și candidați cu nota 9 la concursul din 21 iulie, care speră că locul pe perioadă determinată pe care îl vor ocupa în anul școlar 2014-2015 și-ar putea schimba statutul", a afirmat inspectorul.

Mai precis, există posibilitatea ca în anul școlar 2015-2016, consiliul de administrație al anumitor unități de învățământ din mediul urban să decidă viabilitatea pe patru ani a unor posturi care astfel devin titularizabile, conform art. 253 din Legea Educației Naționale. Este un risc pe care și-l asumă majoritatea celor care nu își permit să facă naveta la distanțe mari.

Cert este că la ședințele din zilele acestea, pentru a putea încasa un salariu cât de cât onest, candidații trebuie să ocupe posturile din maxim trei unități de învățământ, pentru a-și putea contura o normă de 20 de ore.

Același inspector din cadrul ISJ Constanța i-a sfătuit pe toți candidații să fie foarte atenți la normele pe care le ocupă, întrucât unele dintre acestea sunt rezervate și există posibilitatea ca titularul postului să se întoarcă la catedră chiar în timpul anului școlar.

Posturile ramase neocupate la finalul acestei etape vor fi transmise către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, care va organiza în zilele de 28 și 29 august ședințe publice la sediul din str. Mihai Eminescu, la care vor avea dreptul să participe și cadre didactice care au obținut note peste 5 la concursurile din anii 2013 și 2012.

Ultima etapă de ocupare a posturilor va fi cea din septembrie, când cadrele didactice pensionate vor fi așteptate să ocupe catedrele rămase neocupate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3279 secunde