UDTR organizează primul simpozion internațional privind limba turcă

742
UDTR organizează primul simpozion internațional privind limba turcă - udtrvildanbormambet-1316719095.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) organizează, astăzi, începând cu orele 10.00 simpozionul internațional, "Învățământul în limba turcă, metode, sistem și perspective".
Potrivit purtătorului de cuvânt al UDTR, Sorina Asan, simpozionul este organizat de Uniunea Democrată Turcă din România în parteneriat cu Federația Cadrelor Didactice din Europa și Asia și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.
La eveniment participă cadre didactice din România, Turcia, Azerbaidjan, Bulgaria și regiunea Kosovo.
"Este primul simpozion internațional organizat de UDTR la Constanța, la care participă cadre didactice afiliate la Federația Cadrelor Didactice din Europa și Asia. În cadrul simpozionului vom discuta despre metodica predării limbii turce dar și despre proiectele europene care implică învățământul. Având în vedere că România este membră a Uniunii Europene și are acces la fonduri în domeniul învățământului este firesc să îi implicăm și pe membrii Federației Cadrelor Didactice din Europa și Asia, în calitate de parteneri în aceste proiecte", a declarat Vildan Bormambet, inspector de specialitate în cadrul MECT și coordonator al proiectului. În altă ordine de idei, la simpozion vor mai participa președintele UDTR ing. Osman Fedbi, subprefectul județului Constanța, Aidun Curt-Mola, muftiul cultului musulman din România, Muurat Iusuf, viceconsulul Republicii Turcia la Constanța, Șebnem Atasoy, inspectori din cadrul ISJ și profesori de limba turcă. Evenimentul se va desfășura la sediul UDTR din strada Crișana nr.44.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Porți deschise la Cetatea Carsium
Pagina a fost generata in 0.3779 secunde