UDTR dezvoltă parteneriatele educaţionale cu şcolile din Turcia

743
UDTR dezvoltă parteneriatele educaţionale cu şcolile din Turcia - turci-1635773204.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România a derulat, în ultima săptămână a lunii octombrie, un proiect care a avut ca scop dezvoltarea parteneriatelor educaţionale dintre instituţiile de învăţământ din România şi Turcia. Proiectul a fost organizat de Comisia de învăţământ a UDTR şi a vizat încheierea unor protocoale de colaborare cu şcoli din Istanbul şi Bursa. La proiect au luat parte directori de şcoli şi licee, dar şi profesori care predau limba turcă maternă.

Potrivit preşedintei Comisiei de învăţământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet, a fost semnat un protocol de colaborare între Şcoala Gimnazială nr.16 „Marin Ionescu Dobrogianu” din Constanţa şi Şcoala Gimnazială „Atatürk”din Bakırköy” din Ataköy-Istanbul, de către directorii Simona Balteş şi Kürşat Arzuoğlu. Referitor la acest proiect, prof. Vildan Bormambet a afirmat că în acest an, au reuşit să reînoiască protocolul de colaborare dintre Şcoala Gimnazială nr.10 „Mihail Koiciu” din Constanţa, unde este director prof. Cătălina Dumbravă şi Şcoala Gimnazială „Fakir Ilkel” din Istanbul, al cărei director este Orçun Yılmaz. În acelaşi timp, s-a încheiat un parteneriat între Şcoala Gimnazială nr.39 „Nicolae Tonitza” din Constanţa şi Şcoala Gimnazială „Meral Muammer Ağım” din Bursa. Tot în cadrul proiectului, a avut loc o întâlnire de lucru, la Bursa, între directorul Liceului „Traian” din Constanţa, prof. Gabriela Bucovală, şi directorul Liceului „Celal Bayar” din Gemlik, prof. Kamil Beki, în vederea încheierii unui parteneriat între cele două instituţii de învăţământ.

Delegaţia de profesori din România a fost primită la Inspectoratul Şcolar din Bakırköy, Istanbul, de către inspectorul şcolar general, prof. Muhammet Fatih Çepni şi la Inspectoratul Şcolar Nilufer, Bursa, de către inspectorul şcolar, prof. Mustafa Muharrem Tüfekçi. Tot la Bursa, au mai avut loc întâlniri de lucru între directorul Colegiului „Ataevler”, prof. Muge Canar şi conducerea Şcolii Gimnaziale „Şehit Sinan Acar”, în vederea încheierii unui protocol de colaborare cu Şcoala Gimnazială nr.23 „Constantin Brâncoveanu” din Constanţa. Ultima întâlnire de lucru în vederea reînoirii protocolului de colaborare dintre Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi” din „Medgidia” şi Şcoala Gimnazială „Nilufer Koç” s-a desfăşurat la Bursa. De precizat că alături de delegaţia de profesori din România s-a aflat şi preşedintele UDTR, ing. Fedbi Osman.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5599 secunde