Turism cultural la malul mării. Piaţa Ovidiu vă aşteaptă la o cură de aerosoli şi o carte bună

1784

Articole de la același autor

Este vară, căldură mare, şi dacă nu aţi plecat pe nicăieri, o seară liniştită cu o carte bună alături este tot ce aveţi nevoie pentru a vă petrece timpul liber într-un mod plăcut. Pentru constănţeni dar şi pentru turiştii care trec prin Piaţa Ovidiu, din Constanţa, chiar în faţa „poetului iubirilor gingaşe”, se află un cort unde iubitorii de lectură pot găsi cărţi din cele mai diverse domenii. Vorbim despre festivalul „Valuri de carte”, iar astăzi vă propunem turism cultural.





Piaţa Ovidiu este un punct de atracţie pentru locuitorii Constanţei dar şi pentru turiştii care vin vara pe litoral. Pe lângă Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Acvariul, Edificiul Roman cu Mozaic sau Muzeul de Artă Populară, vizitatorii mai au la îndemână multitudinea de pub-uri, terase şi restaurante unde se pot relaxa. Dar dacă vreţi altceva, puteţi trece pe la târgul de carte, achiziţionaţi una şi o puteţi lectura pe băncile amenajate lângă statuia lui Ovidiu. „Lectura este o călătorie interioară”, spunea Costel Zăgan, poet şi autor de aforisme din Botoşani. Peste 20 de edituri sunt aduse pe litoral, într-o varietate de domenii pentru toate gusturile. 






„Suntem la a opta ediţie de când aducem „Valuri de carte” la malul mării. Spaţiul este mai mic decât în anii trecuţi, când eram prezenţi pe faleza de lângă Cazino, dar suntem bucuroşi că publicul ne trece pragul şi mai ales că citesc. Ceea ce ne face să ne dorim să venim şi la anul”, ne-a spus Iuliana Radu, manager de proiect. Surpriza organizatorului este că, din ce în ce mai mult, copiii se îndreaptă către lectură de la vârste fragede. Încep cu cărţi de colorat şi caută cărţi pentru vacanţă. „Este uimitor când vezi copii de 2-3 anişori care trag de cărticele şi se duc pe băncuţe să coloreze sau să le citească părinţii, bunicii. Şi cei de 14 ani care sunt atraşi de istorie ne vizitează în număr mare. Cei mai mari, care sunt la vârsta majoratului, caută Sven Hassel, care a revenit în forţă”, a adăugat managerul de proiect.





Seară de seară, sesiune de autografe

Anul pandemiei a fost prolific pentru autori care au avut timp să scrie. Astfel, la „Valuri de carte” găsiţi noutăţi dar şi autori constănţeni, cum ar fi: comandor dr. Ioan Damaschin, dr. Loti Popescu sau locotenentul Collombo, cum se autointitulează scriitorul Florin Alexandru şi Maria Cica ce ne propune o lectură despre poveştile Mamaiei la 111 ani. După ora 18 vă puteţi întâlni cu autorii de la malul Mării Negre care vă invită la o sesiune de autografe şi la povestiri la ceas de seară. Preţurile sunt pentru toate buzunarele. Sunt cărţi reduse cu 20 şi 50%, dar există o editură care oferă cărţi motivaţionale şi de autoeducare, titluri de istorie, literatură SF, o gamă bogată de titluri de gastronomie şi beletristică la numai 10 lei bucata.



Aşadar, dacă nu puteţi dormi de căldură puteţi veni la „Valuri de carte” care vă aşteaptă să vă răcoriţi până la miezul nopţii!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7075 secunde