Turcan: "After-school în școli, masă caldă și burse pentru elevii care vor să învețe o meserie"

192
Turcan:

Articole recomandate

Implementarea After–school-ului în școli și alimentația în școli se vor realiza cu finanțare europeană, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan, cea care coordonează activitățile ministerelor Educației și Fondurilor Europene în guvernul Orban, după o discuție cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, despre acordarea unei finanțări europene complementare pentru programe educaționale incluzive. De asemenea, Turcan anunță se urmărește implementarea de parteneriate între școli și mediul economic activ, dar și acordarea unor burse elevilor care doresc să învețe o meserie, scrie romaniatv.net


"Am discutat, în această dimineață, soluții concrete cu ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș, pentru finanțarea europeană complementară pentru programe educaționale incluzive, precum cel de After–School generalizat și alimentație în școală. Astfel, probleme care trenează de mult timp în domenii prioritare vor fi rezolvate, cu banii europeni care vor fi folosiți, până la ultimul cent, în beneficiul românilor", a anunțat Raluca Turcan pe Facebook. 


Anunțul vicepremierului Raluca Turcan vine după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea care se referă la reducerea numărului de ore din învățământ.


Legea promulgată stabilește noi limite pentru numărul de ore pe săptămână, pentru fiecare categorie de învățământ.


"Numărul de ore alocat disciplinelor din planurile cadru de învățământ este în medie 20 de ore pe săptămână la învățământul primar, în medie 25 de ore pe săptămână la învățământul gimnazial și în medie 30 de ore pe săptămână la învățământul liceal. Aceste ore sunt alocate atât pentru predare și evaluare, cât și pentru învățarea în clasă, asistată de cadrul didactic, a conținuturilor predate", prevede legea.


Această prevedere intră în vigoare începând cu anul școlar 2020-2021.


Legea stipulează și introducerea unor sesiuni de pregătire a personalului didactic asupra problemelor legate de violența psihologică - bullying, în vederea dobândirii de competențe în identificarea acestora și a capacității de aplicare a unor strategii educaționale potrivite.


Legea mai prevede că "unitățile de învățământ preuniversitar au obligația de a înscrie persoanele care nu dețin un cod numeric personal".


Proiectul de lege referitor la reducerea numărului de ore din învățământ a fost adoptat inițial anul trecut de Parlament, însă el a fost retrimis spre reexaminare de președinte.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4679 secunde