X
X
Mai multe ştiri online:
La Gala UNITER

Tudor Gheorghe va primi premiul "Pentru o viață dedicată poeziei autentice"

Ştire online publicată Vineri, 08 Martie 2013. Autor: Simona ANGHEL
Pe 13 mai, la Teatrul Național "Vasile Alecsandri" din Iași, se vor decerna Premiile Uniunii Teatrale din România (UNITER). Pentru cea de-a XXI-a ediție a galei, juriul este alcătuit din criticii de teatru Mircea Morariu, Ion Parhon și Maria Zărnescu. 


Pentru cea mai bună regie au fost nominalizați Radu Afrim, Alexandru Dabija și Silviu Purcărete.

La categoria "debut", au fost nominalizați actorii Vlad Bîrzanu, Rareș Florin Stoica și Silvia Török.

Pentru "cea mai bună scenografie", au fost nominalizați Dragoș Buhagiar, pentru "Călătoriile lui Gulliver" - la Teatrul Național "Radu Stanca" din Sibiu, Adrian Damian, pentru "Viața e vis" - Teatrul Național din Timișoara și Helmut Stürmer, pentru "Două loturi", la Teatrul Național București.

Pentru "cel mai bun actor în rol secundar", au fost propuși: Bányai Kelemen Barna - Teatrul Național din Târgu Mureș - Compania "Tompa Miklós", András Hatházi - Teatrul Maghiar de Stat din Cluj și Marius Manole - Teatrul Național București.

La categoria "cea mai bună actriță în rol secundar", au fost nominalizate: Enikõ Györgyjakab - Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, Ofelia Popii - Teatrul Național "Radu Stanca" din Sibiu și Olga Török - Teatrul German de Stat din Timișoara.

În cursa pentru "cel mai bun actor în rol principal" au intrat: George Costin, Lari Giorgescu și Nicu Mihoc, iar la categoria "cea mai bună actriță în rol principal": Emilia Dobrin, Imola Kézdi și Tania Popa.

Pentru titlul de "cel mai bun spectacol" se luptă: "Călătoriile lui Gulliver" - Teatrul "Radu Stanca" Sibiu, "D’ale noastre", de Gigi Căciuleanu - Teatrul Național București și "Platonov", de A.P. Cehov - Teatrul "Radu Stanca".

Premiul special "Pentru o viață dedicată poeziei autentice" îi va fi înmânat maestrului Tudor Gheorghe.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.5286 secunde