Tudor Gheorghe și Emeric Set, la Teatrul Soveja

559
Tudor Gheorghe și Emeric Set, la Teatrul Soveja - tudorgheorghe4-1343848573.jpg
La Teatrul de Vară Soveja reîncep spectacolele. Seria o deschide maestrul Tudor Gheorghe, sâmbătă, de la ora 20:30, când va fi "Rapsod și lăutar".
Tudor Ghorghe vine la Constanța după ce va încânta publicul la "Folk You!", în Vama Veche, unde va urca pe scenă, cu taraf, vineri, de la ora 21:00. "Rapsod și lăutar" este denumit drept spectacol-lecție despre separarea clară a muzicii lăutărești de muzica populară, maestrul subliniind trecerea de la una la alta prin explicații - povestioare hâtre și cu tâlc, dar și prin ținuta pe care o adaptează adecvat fiecărui rol. Maestrul arată, prin cânt și vers, genurile autentice tradiționale pentru a putea fi identificate corect. Tudor Gheorghe cântă chiar și manele, însă pe cele ale lui Anton Pann, permițând publicului să facă diferența între maneaua autentică și kitsch.
Tot pe scena Teatrului de Vară Soveja își va lansa la Constanța primul album, "Târziu", trupa Emeric Set, luni, 6 august, de la ora 21:00. Trupa, având în componență pe Emeric Imre - cel care a și compus cele 11 piese de pe discul în cauză, Adelina Boloț (voce), Răzvan Krivach (voce și chitară electrică), Sorin Zamfir (tobe) și Gabriel Ghiță (clape), se află aici într-un mini-turneu de promovare. Discul va fi lansat în premieră, cu sprijinul Asociației "Mișcarea de Rezistență", sâmbătă, pe 4 august, lângă scena "Folk You!", la Vama Veche, de la ora 17:00, după ce trupa va susține un recital în seara de 3 august în cadrul festivalului. O altă oprire pe litoral a trupei Emeric Set va fi la Saturn, pe 4 august, la Camping MHT de la ora 21:00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Noiembrie 2010
Stire din Diverse : "Nu va fi ce trebuie nici peste 20 de ani!"
Pagina a fost generata in 0.3333 secunde