Triplu eveniment la Biblioteca județeană

349
Triplu eveniment  la Biblioteca județeană - bibliotecajudeteana-1473697334.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, de la ora 11, în holul Bibliotecii Județene "Ioan N. Roman", în colaborare cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Serviciul Jude-țean Constanța al Arhivelor Naționale este organizat un triplu eveniment.

Dezvelirea noii plăci memoriale Ioan N. Roman, dar și inaugurarea spațiului expozițional Ioan N. Roman. De asemenea, va fi vernisată expoziția "85 de ani de lectură publică la Constanța".

Evenimentul este ocazionat de împlinirea a 85 de ani de când Consiliul Municipal Constanța hotăra, în februarie 1931, înființarea unei biblioteci publice care să răspundă nevoilor informaționale și culturale ale întregii comunități. În urma demersurilor oficialităților către forurile centrale, sosește adresa nr. 27369 din 9 iulie 1931 a Ministerului Instrucțiunii Publice și Culturii Naționale, condus de Nicolae Iorga, ce prevedea "înființarea unei biblioteci comunale, înzestrată cât mai puternic cu tot felul de publicațiuni care să se poată folosi de la umilul absolvent de curs primar până la intelectualul cel mai recunoscut". Adresa este urmată de Hotărârea Consiliului Municipal din 19 iulie 1931, care se constituie în actul de naștere al bibliotecii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5172 secunde