Trei săptămâni de practică în Italia, pentru elevi ai Liceului Agricol Poarta Albă

545
Trei săptămâni de practică în Italia, pentru elevi ai Liceului Agricol Poarta Albă - poartaalba-1638969382.jpg

Articole de la același autor

În calitate de partener în Proiectul Erasmus+ 2019-1-RO01-KA102-061524 „Viitori tehnicieni formați la standarde europene pentru modernizarea agriculturii Dobrogei prin parteneriat transnațional”, în perioada 18 octombrie – 5 noiembrie 2021, o delegație a Liceului Agricol Poarta Albă a desfășurat o mobilitatea de trei săptămâni în cea de-a cincea cea mai vizitată țară din lume, Italia.

La această mobilitate au participat 18 elevi din clasa a XII-a din cadrul Liceului Agricol Poarta Albă, însoțiți de doi profesori însoțitori, profesor Crișan Mihaela-Irina și profesor consilier școlar Mocanu-Apostu Geta. Elevii au avut posibilitatea să interacționeze nemijlocit cu practicarea agriculturii biologice  din cadrul a trei ferme distincte din regiunea Emilia-Romagna, din nordul Italiei. Elevii au învățat și exersat principiile de bază ale agriculturii biodinamice care provin din conceptul conform căruia ferma este un organism independent în care toți locuitorii săi sunt elemente autonome, dar interconectați prin relații care permit supraviețuirea reciprocă a acestora.

Pe lângă competențele din domeniul agricol, elevii și-au îmbogățit competențele lingvistice și cele socio-emoționale în relație cu cultura italiană și stilul de viață specific regiunii din nordul Italiei în care au petrecut cele trei săptămâni de practică agricolă din cadrul proiectului. Managerul acestui proiect este doamna inspector, profesor inginer dr. Popa Mariana, căreia îi mulțumim pentru suport și sprijin logistic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2429 secunde