Trei salarii medii brute, indemnizație pentru profesorii care merg la țară

285
Trei salarii medii brute, indemnizație pentru profesorii care merg la țară - treisalariiindemnizatie-1581617263.jpg

Articole de la același autor

Personalul didactic ce se titularizează în mediul rural ar putea beneficia de o indemnizație de instalare în cuantum de trei salarii medii brute pe economie, cu condiția de a preda pe post în mediul rural cel puțin cinci ani școlari efectivi. Camera Deputaților a adoptat tacit, în ședința de marți, proiectul de lege.

"Personalul didactic de predare din învățământul de stat beneficiază anual de două salarii minime brute, din fondurile alocate de la bugetul de stat, pentru dezvoltare profesională și evoluție în carieră, precum și pentru achiziționarea de materiale didactice și auxiliare didactice curriculare necesare procesului instructiv/educativ.

Cadrele didactice care se titularizează în mediul rural beneficiază, în termen de un an, de o indemnizație de instalare în cuantum de trei salarii medii brute pe economie, sub condiția de a preda pe post/catedră în mediul rural cel puțin cinci ani școlari efectivi.

Cadrul didactic este obligat să restituie parțial indemnizația dacă înainte de împlinirea termenului de 5 ani își schimbă locul de muncă din mediul rural în mediul urban, în cazul suspendării contractului individual de muncă pe perioada concediului fără plată, precum și în cazul demisiei. Indemnizația se restituie proporțional cu numărul de ani școlari în care nu și-a desfășurat activitatea în mediul rural", se arată în proiectul de lege.

În plus, cadrele didactice cu o vechime efectivă în învățământ de peste 30 de ani beneficiază, la data încetării contractului individual de muncă în vederea pensionării pentru limită de vârstă, de o indemnizație în cuantum de șase salarii medii brute pe economie, din fonduri alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4521 secunde