Trei artiști constănțeni își expun lucrările în Portugalia

215
Trei artiști constănțeni își expun lucrările în Portugalia - expozitie-1523376707.jpg

Articole de la același autor

Expoziția "Colorful Abstractions", aparținând artiștilor Sânziana Romanescu, Lelia Rus Pîrvan și a invitatului lor, Alexandru Șerbănescu, va avea loc în perioada 17-19 aprilie, la Escola Superior de Educacao, în cadrul Institutului Politechnic din Lisabona, Portugalia. 


Artiștii au declarat că expoziția are loc în același timp cu workshop-ul pe care cele două artiste, lectori la Universitatea "Ovidius", îl vor susține la Facultatea de Arte. Workshop-ul, intitulat "Pictura românească pe sticlă între tradiție și inovație", va prezenta studenților din Lisabona pictura populară pe sticlă aducând această tehnică veche în perioada contemporană. 


O expoziție cu tematică apropiată, denumită "Spațiul sacru", în care studenții constănțeni au expus alături de profesorii lor, a fost deschisă luna trecută, la Muzeul de Artă din Constanța. 


Lucrările celor trei artiști amintiți au în comun tema marină și gustul pentru experiment. Astfel, Sânziana Romanescu pornește de la ideea elementelor primordiale și își imaginează o lume în care apa, redată în tehnică mixtă sau doar acuarelă, este motivul prefacerii continue, a nașterii și a oglindirii. 


La Lelia Rus Pîrvan predomină elementul terestru, ocrul nisipului făcând trimitere la ideea că suntem toți fire de nisip în marele ocean al vieții, în timp ce lucrările lui Alexandru Șerbănescu sunt realizate în tehnica cianotipiei pe sticlă și au în centrul lor pescărușul, simbol al orașului din care provine, dar și al aerului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5113 secunde