Destinația: Teatrul de Operetă "Ion Dacian" din București

Transport gratuit pentru constănțeni la musicalul rock "Romeo și Julieta"

1346
Transport gratuit pentru constănțeni la musicalul rock

Articole de la același autor

Constănțenii beneficiază de transport gratuit dus-întors la musicalul rock "Romeo și Julieta", care va avea loc sâmbătă, 20 februarie, ora 19, la Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian" din București. Un microbuz va pleca din fața Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" sâmbătă, de la ora 13:30, și se va întoarce la Constanța după ce reprezentația va lua sfârșit. Prețul unui bilet la spectacol este de 53,5 lei (categoria II) și 105 lei (categoria I).

Vizionat până acum de cinci milioane de oameni din toată lumea, spectacolul reunește o distribuție româno-maghiară și va fi jucat în ambele limbi. Romeo va fi interpretat de constănțeanul George Papagheorghe, cunoscut pe numele său de scenă Jorge - artistul fiind invitat de Teatrul "Ion Dacian" pentru a evolua în acest spectacol.
Personajele familiei Capulet (cu excepția personajului Tybalt, care va fi jucat de Ernest Fazekas, de la "Ion Dacian") vor fi interpretate de soliști ai Teatrului de Operetă și Musical din Budapesta, iar familia Montague va fi alcătuită din actorii Teatrului Național de Operetă. Totodată, prințul din Verona, interpretat de actorul maghiar Imre Sebastian, iar preotul, întruchipat de Demeter Andras, vor evolua atât în română, cât și în maghiară.
Musicalul a fost creat de Gerard Presgurvic, după piesa lui Shakespeare, având premiera pe 19 ianuarie 2001, la Paris. În Franța a avut parte de două milioane de spectatori într-un singur an și de vânzări record de albume și DVD-uri - peste șase milioane de copii. De asemenea, "Romeo și Julieta" a înregistrat un succes deosebit în cadrul Festivalului Cultural al Maghiarilor de la Budapesta, din octombrie 2009.
Spectacolul nu se abate de la textul original scris de William Shakespeare, dar actualizează povestea și o plasează în modernitate, Gerard Presgurvic adăugând piesei shakespeariene elemente din pop și rock.
Din distribuție vor face parte: Romeo – Jorge (George Papagheorghe), Julieta – Vágó Bernadett, Lady Capulet - Füredi Nikolett, Lady Montague – Adina Sima, Capulet – Csuha Lajos, Mercutio – Victor Bucur, Benvolio – Adrian Nor, Tybalt – Ernest Fazekas, Doica - Polyák Lilla, Părintele Lorenzo – Andras Demeter, Paris – Zsolt Homonnay, Prințul din Verona – Imre Sebastian, Rozalinda – Adriana Nicolae, amantul doamnei Capulet – George Agache, spălătoreasa - Sz. Nagy Ildikó, grăjdarul - Petridisz Hrisztosz, bucătăreasa – Adriana Butoi.
Spectacolul a fost inclus în proiectul "Turism cultural", inițiat de Teatrul Național de Operetă, care își propune, pe această cale, să confere o mai bună vizibilitate a instituției bucureștene prin facilitarea deplasării publicului din provincie pentru a urmări spectacole din Capitală.
Proiectul se desfășoară în perioada februarie-iulie 2010, orașele vizate fiind Constanța, Târgoviște, Ploiești, Pitești și Buzău.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5156 secunde