Transferurile elevilor de liceu, la Constanța. Cine a avut succes și cine nu

4219
13
Transferurile elevilor de liceu, la Constanța. Cine a avut succes și cine nu - transferurile-1439835665.jpg

Articole de la același autor

Învățământul românesc este din nou zguduit, zilele acestea, de un mare scandal, de data aceasta făcut public chiar de Ministerul Educației, care a trimis echipe ale corpului de control în județele Prahova, Bihor și Brăila, în urma suspiciunilor de fraudă la admiterea în licee, în etapa transferurilor. 


La Constanța, Inspectoratul Școlar Județean a făcut publică, pe site-ul său oficial, soluționarea situațiilor speciale apărute în urma celor două etape de repartizare computerizată. 


După cum a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. Alina Codreanu, inspector școlar general adjunct, au fost depuse la ISJ Constanța 297 de solicitări de transfer, dar au fost rezolvate doar 58. 


"Au fost soluționate favorabil, așa cum prevede metodologia de ad-mitere, situațiile medicale speciale, dovedite cu documente, redistribuirea candidaților gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere pentru apropiere de domiciliu", a explicat inspectorul școlar. 


De exemplu, reușita fratelui geamăn la Colegiul "Mircea cel Bătrân" l-a ajutat pe cel repartizat la Liceul "Călinescu" să vină și el la "Mircea", în două cazuri, cum tot, la fel, fratele care a reușit la Liceul "Ovidius" l-a ajutat pe cel admis la Colegiul Pedagogic să-i fie alături. Am mai consemnat transferuri de la Liceul "Lucian Blaga" la "Călinescu" sau de la Liceul "Decebal" la "Eminescu". 


La capitolul "apropiere de domiciliu", marea majoritate a transferurilor au fost soluționate la licee din județ, cu trei excepții, elevi ajunși la Colegiul Tehnic Energetic, Colegiul Tehnic "Tomis" și Colegiul "I.N. Roman", unde oricum nu e bătaia… peștelui. În fine, cele șase cazuri medicale se referă la transferuri acceptate la liceul din Cogealac, două la "Călinescu", "Traian", "Virgil Madgearu" și TELECOM. 


În schimb, între cele 241 de transferuri solicitate care nu se încadrează în metodologie, am remarcat cele aproape 30 invocate numai la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân". Aici își doreau să ajungă cinci elevi care au fost repartizați la "Ovidius", alți nouă de la "Traian" și alți 14 de la "Eminescu". De altfel, alți 15 repartizați la "Eminescu" au solicitat să ajungă la "Traian" și nu li s-a aprobat. Și la Liceul "Ovidius" și-au dorit să ajungă foarte mulți, dar nu s-a putut: vreo șapte de la "Traian", 12 de la "Eminescu" și alții de la Pedagogic ori "Decebal". 


Comisia de admitere formată din șapte inspectori ai ISJ Constanța a purtat discuții cu părinții timp de două săptămâni, pentru a-i lămuri de imposibilitatea unui transfer, chiar și în cazul în care aveau media de admitere corespunzătoare speciali-zării solicitate. Am aflat că mai toți părinții care au solicitat transferurile invocau aceeași medie de admitere, punând greșeala pe seama neștiinței în completarea fișei de opțiuni de dinaintea repartizării computerizate. 


În treacăt fie spus, printre concluziile Corpului de control al Ministerului Educației la anchetele derulate în inspectoratele școlare avute în vizor, s-a mai numărat faptul că "nu au existat consultări între comisia județeană și minister pentru cazurile speciale de transfer; comisia a introdus criterii de transfer, fără să solicite avizul Ministerului Educației, deci acestea exced reglementărilor legale. Există date care arată că cel puțin un membru al comisiei nu a fost prezent la ședințele comisiei în care s-au discutat aceste situații".


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Doina
18 august 2015
oferta

Nici eu nu am crezut! Acum m-am convins definitiv si complet: aici chiar se pot face bani! Nici eu nu am crezut la inceput, dar echipa in care am intrat si sistemul bine pus la punct m-au convins! NU este necesara niciun fel de experienta! AVEM o echipa inimoasa ,gata in orice moment sa-ti sara in ajutor, beneficiezi de un suport informational cu totul exceptional ! Plata castigurilor realizate este garantata prin incheierea unui contract de comision. Profita si tu de aceasta oportunitate! Solicita chiar acum mai multe detalii, contactandu-ma la adresa de email: [email protected] , cu textul "INFO". Atât timp cât vei continua să susții în mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ți le dorești, acestea vor continua să se petreacă în viața ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Fii unul dintre colaboratorii part-time care vor să câștige bani în timpul liber, în acest proiect unic la nivel mondial. Cere acum mai multe detalii la adresa de email : [email protected]

ALINA NITU
18 august 2015
Pentru ALINA CODREANU

Apropo de dorintele elevilor mai slabi, de a ocupa locurile colegilor care au invatat, au fost si cazuri asemanatoare tie?, adica nota 4 la prima proba de evaluare la concursul de inspector genearla adjunct, abandonarea urmatoarelor probe si pentru retragerea din concurs/evaluare ai fost rasplatita cu aceasta noua functie de general adjunct. Ce ne poti spune Alina Codreanu? au fost si cazuri asemantoare tie , de elevi care au reusit doar pentru ca s-au prezentat la proba? dar au sustinerea lui POPESCU? Cam cum ne-ai prezenta cazul tau, asa mai pe scurt, sa le oferim niste modele elevilor nostri de promovare si morivare, ca tot ai lucarat cu mine la resurse umane, si stii bine ca trebuia sa ne ocupam amandoua de recrutarea/selectarea/promovarea/motivarea resursei umane? Mai prezentam noi doua acum credibilitate cand mai scriem si mai si dam declaratii pe la ziare? Mai citesc si parintii si cam cum pari tu care n-ai luat examenul sa vii aici si sa spui:"noi am respectat...bla, bla, bla..."....ceva lamuriri imi dai si mie, eu sunt colega ta, Alina Nitu, si am fost si eu prezenta la minister cand tu si Mihai Sorin ati fost absenti de la probele concursului...asa niste lamuriri scurte ne-ai putea da, ca si eu si tu avem copii, probabil vom fi modelele lor, nu? ....putina decenta si spuneti adevarul:"da, mai facem si nereguli, ne mai si sustinem intre noi, ca asta-i de cand lumea, ne pare rau ptr cei carora le mai furam si locurile, sau i-am jignit prin lipsa de respect cu care i-am tratat, ne-am obisnuit inspectori si ne e greu sa cedam asa usor..ne folosim de putere, mai amenintam, intimidam, ca lumea are de platit rate si facturi si n-o sa-si permita sa spuna altceva decat ii fortam noi." Vazi, Codreanu Alina, draga mea colega, e asa de simplu sa spui adevarul.

D-NA IRINA P.
18 august 2015
...dar anii trecuti?

Anul acesta nu stiu ce-au facut dar verificati cate transferuri ale elevilor cu medii mici s-au aprobat si cati elevi au avut de suferit ptr ca nu au avut si ei relatii. In anii 2010-2014 au fost elevi nedreptatiti. De ce credeti ca in permanenta din 2000 si pana cam prin 2013 bacalaureatul in Botosani, Teleorman si Constanta avea promovabilitate peste 90%. Spaga era intretinuta si de ISJ C-ta.

colegi ISJ
18 august 2015
ASA E , NE-ATI CAM FACUT DE RUSINE

Macar sa va fi invatat cineva sa stai si tu Codreanu la toate probele la concurs atunci parca mai prezentai credibilitate, dar asa, stai deoparte si nu mai iesi sa mai si vorbesti in public, lasa pe altul care nu e in situatia ta, mai lasa putin timp sa treaca pana mai uita lumea ca ne-am facut de ras. Cu gafa asta a ta nu ne mai spala reputatia nici Marea Neagra.

Răspuns la: Pentru ALINA CODREANU
Adăugat de : ALINA NITU, 18 august 2015
Apropo de dorintele elevilor mai slabi, de a ocupa locurile colegilor care au invatat, au fost si cazuri asemanatoare tie?, adica nota 4 la prima...
corina
18 august 2015
furt

Ce mai fura parintii si copiii lenesi locurilor copiilor nostri, dar ce mai furati si voi pe acolo la inspectorat, locurile si meritele unor profesori care muncesc, dar unii din tre ei nici nu stiu unde este sediul ISJ, asa de preocupati sunt de rezultatele elevilor. Uite asa v-a lasat pe voi sa va faceti pusculita cu bani mare proportional cu mizeriile ridicate la rang de reguli/metodolodii/decizii...Unde esti tu TEPES DOAMNE...?

Profesor
18 august 2015
Ne conduc nulitatile!!!

I.S.J. Contanta e tinut in brate de minister, indiferent de neregulile descoperite. E docil... ca un catelus. Mai stiti cand a venit Cimpeanu sa-l laude pe Raducu pt ca a taiat norme? Astia sunt apreciati, nu cei care se gandesc la interesul invatamantului, la calitate... Au ramas doar lozinci. Succesul in cariera a ajuns invers proportional cu valoarea umana si profesionala!!!

colegi
18 august 2015
bine spus d-le/d-na profesor

Ati pus punctul corect. Bravo. Cu totii stim ce mizerii fac cei de la ISJ. Mai sunt cativa care isi sustin punctele de vedere si degeaba ca sunt denigrati, urmariti si stau la panda sa-i intimideze. Asa am ajuns. Cata neseriozitate si mizerii la ISJ. RUSINEEEEEEEEE

Profesor
18 august 2015
Transfer

An de an se practica acest lucru ,nu conteaza ai invatat nu ai invatat transferul a fost aprobat. Daca a I fost elev al liceului si pana in clasa 8 cu atat mai mult ai prioritate ca de ai cotizat si pana atunci si daca nu a fist suficient ajutorul dat de liceu la examene atunci nui problema te transferam. La Mircea anul trecut copii au fost ajutatii la romana mai ales dar tot au mai fost nevoiti sa accepte si transferuri ca unde sa se duca beti copii. Cel mai bine ar fi ca exemenele sa nu mai fie organizate in cadrul scolii ,si ar trebuisa fie aleatoriu impartiti in centre de examen cu o zi inainte de probe.asa ar fi copii amestecati si de la mircea si de la 11si de la 28 si nu ar mai exista suspiciuni ca aufost ajutati uni iar alti nu.

Iuliana
26 august 2015
Ocuparea locurilor destinate romillor

Ar fi bine sa se verifice si listele admisilor pe locuri de romi. S-au declarat o multime de romani si aromani romi cu 2 saptamani inainte de examen si au ocupat locuri in licee in care nu ar fi intrat cu media obtinuta .De ce nu se verifica in scoli daca asa zisii romi apar la inceput de an scolar ,in toti cei opt ani de gimnaziu,in acele situatii care se raporteaza la inspectorat? Sa se schimbe legea si sa se numeasca aceasta etapa "admitere pe locuri de romi"nu pentru romi,sa se dea examen de limba romani fie la admitere ,fie la bac.Doar e limba materna ,nu?

Alex
19 septembrie 2015
Corectitudine

Credeti ca e corect sa aprobi un transfer de la un liceu slab, la un liceu de top. Trebuia sa invete sa intre la capacitate. Asta cu diferente date e o mare vrajala, diferentele sunt in buzunare la directori si inspectori. Schimbati legea, ca nu este corect fata de elevii care au invatat.

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8265 secunde