Tradiții populare. Care este legenda ghiocelului

365
Tradiții populare. Care este legenda ghiocelului - ghiocei2-1520010467.jpg

Articole de la același autor

Cu toții știm că ghioceii sau "vestitorii primăverii" sunt printre primele flori care înfloresc în această perioadă. Dincolo de aspectul lor fragil și delicat, ghioceii ascund o poveste extrem de interesantă, presărată cu multe detalii.

În primul rând, deși la prima vedere, toți ghioceii par că sunt identici, nu este deloc așa. În lume există peste o sută de soiuri de ghiocei. De asemenea, nu toată lumea cunoaște legenda acestei flori delicate care a anunțat deja primăvara, deși, se pare că frumosul anotimp verde se mai lasă așteptat.

"Conform legendei, așa cum o prezintă Ion Ghinoiu în lucrarea «Obiceiuri populare de peste an», Ghiocel ar fi fost un bărbat văduv, cu opt copii: patru fete și patru băieți. Bărbatul s-a recăsătorit, dar mama cea vitregă i-a alungat de acasă pe sărmanii copii. Rămași singuri, rătăcind dintr-un loc în altul, fetele și băieții s-au transformat în flori. Îndurerat de pierderea copiilor săi, Ghiocel a pornit să-i caute, dar mut de durere, negăsindu-și odraslele, s-a transformat, la rândul său, în cea mai îndrăgită plantă a primăverii", au explicat reprezentanții Muzeului de Artă Populară din Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7144 secunde