"Toată lumea din familia noastră", filmul lui Radu Jude, marele câștigător al Festivalului din Namur

197
Lungmetrajul "Toată lumea din familia noastră", de Radu Jude, a fost desemnat marele câștigător al celei de-a 27-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Namur (FIFF), Belgia, care s-a desfășurat între 28 septembrie și 5 octombrie.

Lungmetrajul lui Radu Jude a primit trofeul Bayard d'Or, acordat celui mai bun film francofon, iar Șerban Pavlu a fost desemnat cel mai bun actor de către juriul festivalului, informează site-ul oficial al evenimentului.

Odată cu trofeul festivalului de la Namur, filmul lui Radu Jude mai primește 10.000 de euro din partea RTBF (Radio Télévision Belge Francophone) pentru drepturile de televizare a peliculei, în timp ce FIFF va plăti 7.500 de euro pentru distribuția peliculei în Belgia. În același scop, SABAM, asociația producătorilor din Belgia, va oferi suma de 5.000 de euro, iar televiziunea TV5 Monde va oferi 7.500 de euro, sumă care reprezintă un ajutor financiar pentru exportul și difuzarea filmului în țările francofone.

De asemenea, actorul Șerban Pavlu a primit un premiu în valoare de 1.000 de euro.

La cea de-a 27-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Namur (FIFF), premiul special al juriului i-a revenit lungmetrajului "Les Chevaux de Dieu", de Nabil Ayouch, premiul pentru cel mai bun scenariu a fost câștigat de Catherine Corsini și Benoît Graffin, pentru filmul "Trois mondes", de Catherine Corsini, iar cea mai bună actriță a fost desemnată Djamila Sahraoui, pentru rolul din pelicula "Yema", de Djamila Sahraoui. Premiul pentru cea mai bună imagine a fost adjudecat de Camille Cottagnoud, pentru lungmetrajul "Hiver Nomade", de Manuel Von Stürler.

Cel mai bun lungmetraj de ficțiune a fost considerat "Des morceaux de moi", de Nolwenn Lemesle, care a primit trofeul Bayard d'Or pentru această categorie, iar premiul Découverte a fost acordat peliculei "Avanti", de Emmanuelle Antille.

Filmul "Toată lumea din familia noastră" tratează cu umor povestea tristă a unui tată și a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanță ca-n rai, dar sunt prinși în iadul relațiilor de familie de pe pământ. Filmul îi are în rolurile principale pe Șerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sîrbu și Gabriel Spahiu, cu participarea extraordinară a cunoscuților actori Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu și Alexandru Arșinel.

Lungmetrajul lui Radu Jude a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin de anul acesta și a primit, în iulie, marele premiu al Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo . "Toată lumea din familia noastră" este cel de-al doilea lungmetraj al lui Radu Jude, după "Cea mai fericită fată din lume", care a obținut premiul CICAE la Berlinală în 2009. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Cityplex Constanța face o ofertă specială
Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Ce filme mai rulează la cinema
Vineri, 28 Septembrie 2012
Stire din Actual : Producătorul filmului islamofob, arestat
Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Monden : Ce nu se vede în filmele XXX
Pagina a fost generata in 1.6807 secunde