"Știu să-mi aleg meseria" / Târguri educaționale pentru constănțeni, în mai multe localități

137

Articole recomandate

În perioada 9-10 noiembrie 2017, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în colaborare cu Instituția Prefectului, autoritățile locale și operatorii economici, organizează târguri educaționale dedicate învățământului profesional și dual, sub titlul "Știu să-mi aleg meseria" . 


Prezentările de oferte vor avea loc în localități din mediul rural, precum Cobadin, Cumpăna, Crucea și Cogealac, acolo unde există un interes mai crescut din partea elevilor și familiilor acestora pentru beneficiile și avantajele burselor profesionale, dublate de suplimentele financiare din partea operatorilor economici parteneri de practică.


Având în vedere opțiunile tot mai numeroase ale elevilor pentru pregătire în meserii cerute de piața muncii, unitățile școlare de profil, alături de unitățile gimnaziale și partenerii educaționali, vor contribui, încă de la începutul acestui an școlar, la îmbunătățirea semnificativă a consilierii și orientării profesionale în rândul elevilor de gimnaziu.


În această perioadă, unitățile cu învățământ profesional vor expune în standurile proprii produse/servicii/demonstrații etc., executate de către elevii care se pregătesc pentru dobândirea unei calificări profesionale. 


Vizitatorii vor putea remarca prezența partenerilor de practică, operatori economici, dar și a consilierilor școlari CJRAE care vor aplica și distribui chestionare necesare cercetării opțiunilor școlare ale elevilor. 


Cu această ocazie, Inspectoratul Școlar Județean Constanța pune la dispoziție formulare elaborate de Ministerul Educației Naționale, în sprijinul operatorilor economici care își pot lansa solicitările de școlarizare în învățământul profesional și dual pentru anul școlar 2018-2019. 


Unitățile școlare cu învățământ profesional își vor expune oferta de formare și parteneriatul cu operatorii economici pe parcursul unei zile, conform graficelor atașate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8317 secunde