Titus Răileanu aduce un fragment de istorie militară la Muzeul Marinei

189
Titus Răileanu  aduce un fragment  de istorie militară  la Muzeul Marinei - lansarecarte-1513610839.jpg

Articole de la același autor

Muzeul Marinei Române găzduiește, astăzi, 19 decembrie, începând cu ora 10.00, lansarea volumului lui Titus Răileanu, "Eu m-am născut în cuib de vultur".

Adusă la lumină de un sergent cercetaș parașutist, la Compania de Cercetare, "Eu m-am născut în cuib de vultur" nu este doar o carte de memorii, ci întrunește condițiile unei nuvele despre un fragment de istorie militară.

Așadar, autorul vorbește, în lucrarea sa, despre perioada în care a făcut armata. Este momentul când, datorită colonelului Grigore Baștan, figură legendară la acea vreme, parașutiștii încep să fie luați în seamă, chiar mai mult, își ocupă locul în elita armatei române.

În povestirile sale, Titus Răileanu sanctifică persoana lui Grigore Baștan ridicându-l la rang de legendă. Trebuie precizat că de-a lungul timpului au fost realizate multe cărți despre personalitatea acestui gigant al parașutismului românesc și multe sunt legendele și anecdotele despre viața sa.

Cu toate acestea, cartea lui Titus Răileanu este singura care imortalizează acest moment de istorie din perspectiva militarului în termen. Potrivit colegilor de breaslă, această carte este autentică, fără intermediari, autorul povestind ceea ce a văzut și trăit el însuși. Dincolo de toate aceste aspecte, volumul este, în același timp, și o frescă pitorească a vieții cazone din anii ‘60.

Titus Răileanu s-a născut în urmă cu 73 de ani și a fost încorporat în decembrie 1962, la Buzău. El face parte din ultima generație de parașutiști militari care au completat un stagiu de doi ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 27 Octombrie 2017
Stire din Cultură-Educație : "Bravii noștri veterani de război"
Pagina a fost generata in 1.4478 secunde