€ 4.7625
£ 5.4024
$ 4.2638

Mai multe ştiri online:

Titularizare 2017. Începe lupta pe catedre!

Ştire online publicată Miercuri, 26 Iulie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
488 de profesori actuali și viitori concurează pentru unul din cele 207 posturi complete titularizabile și 1.700 complete sau incomplete netitularizabile. Inspectoratul Școlar Județean Constanța a publicat, ieri, rezultatele finale după contestațiile la Concursul de ocupare a posturilor didactice vacante. După recorectarea lucrărilor contestate, numărul celor care au obținut note peste 5 a crescut, iar 13 candidați au reușit să ia note mai mari de 7 și pot opta pentru un post titularizabil.

„Avem 488 de note peste 5, ceea ce înseamnă că 79,47 la sută din candidații participanți au luat note peste 5. Din acestea, sunt 284 de note peste 7, reprezentând 46,25 la sută din totalul celor care au promovat”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanța, inspectorul școlar Cristina Ivan.

Astăzi, începând cu ora 9, la Liceul Teoretic „Ovidius”, se va desfășura repartizarea pe posturile titularizabile a candidaților care au obținut note peste 7 sau egale cu 7, atât la proba scrisă, cât și la proba practică sau inspecția specială la clasă în profilul postului. ISJ Constanța are disponibile 207 posturi complete titularizabile, cele mai multe însă, în mediul rural. Astfel, e de așteptat ca multe din acestea să rămâne neocupate.

Candidații care au obținut minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la proba practică, vor fi angajați pe perioadă determinată, devenind suplinitori. Pentru aceștia, ISJ propune 1.700 de posturi complete sau incomplete. Cum sunt doar 204 candidați care au note între 5 și 7, este clar că cea mai mare parte a catedrelor nu vor fi ocupate. În această situație, rămâne de văzut cum le va acoperi conducerea ISJ până la toamnă, când începe școala. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7394 secunde