Timbre speciale cu Eminescu, Slavici şi Porumbescu, de Ziua Culturii Naţionale

237
Timbre speciale cu Eminescu, Slavici şi Porumbescu, de Ziua Culturii Naţionale - timbre-1610556508.jpg

Articole de la același autor

Ca în fiecare an, pe 15 ianuarie, timbrul românesc marchează Ziua Culturii Naţionale. Pentru a evidenţia o tematică abordată în premieră, Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale „150 de ani de la prima serbare a românilor de pretutindeni”, eveniment care a avut loc la Mănăstirea Putna, în anul 1871.

Cele trei mărci poştale ale emisiunii reproduc, într-o asociere grafică sugestivă, alături de edificiul bisericii unde este înmormântat Ştefan cel Mare, portretul poetului Mihai Eminescu, pe timbrul cu valoarea nominală de 2,70 lei, portretul scriitorului Ioan Slavici, pe timbrul cu valoarea nominală de 8,50 lei, şi portretul tânărului compozitor şi interpret Ciprian Porumbescu, pe timbrul cu valoarea nominală de 10,50 lei.

Blocul cu cele trei timbre dantelate alătură imaginii bisericii Mănăstirii Putna portretele personalităţilor amintite şi fotografia urnei omagiale, aflate în prezent în Muzeul Mănăstirii Putna.

Mapa filatelică este realizată în tiraj limitat de 248 exemplare şi este echipată cu blocul special nedantelat al emisiunii numerotat de la 001 la 248, precum şi cu reproducerea pe hârtie specială a facsimilului unei scrisori semnate de Ioan Slavici şi Mihai Eminescu.

Emisiunea de mărci poştale „Ziua Culturii Naţionale.150 de ani de la prima serbare a românilor de pretutindeni" va fi disponibilă începând de vineri, 15 ianuarie, în magazinele Romfilatelia din ţară, precum şi în magazinul online. Aceasta este completată de plicul „prima zi”, coala de 32 timbre, minicoala de 5 timbre + o vinietă, bloc de trei timbre dantelate şi bloc special de trei timbre nedantelate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5113 secunde