Tensiuni pe seama banchetului, la Liceul "Ovidius". "Sunt copii amenințați cu exmatricularea!"

3622
2
Tensiuni pe seama banchetului, la Liceul
Organizarea banchetului claselor a XII-a de la Liceul "Ovidius" a produs tensiuni în rândul elevilor și al părinților acestora. 
Tatăl unui elev al Liceului "Ovidius" a semnalat ziarului nostru presiuni pe care, în mod indirect, conducerea liceului le-ar face pentru ca evenimentul să aibă loc într-o anumită locație. Elevii au luat atitudine, s-au organizat, au strâns tabele cu semnături pentru a-și exprima opțiunea, dar s-ar fi trezit cu amenințări cu exmatricularea! 




"Copiii nu mai vor ca evenimentul să fie organizat de firma X (n.r. - pentru moment, nu îi vom da nume). Din discuțiile purtate cu foști absolvenți, am înțeles că mai mereu au fost probleme. Anul, trecut, au fost întârzieri. În fine, foarte important este și prețul. Am găsit o ofertă din partea altei firme, Y, cu 80 de lei mai ieftină. De altfel, firma X își și retrăsese la un moment dat oferta, însă a fost adusă înapoi", a declarat, pentru "Cuget Liber", părintele care a făcut sesizarea și căruia, din motive lesne de înțeles, îi vom păstra anonimatul. 


Acesta a explicat și mecanismul organizării unor astfel de evenimente. 


"Conducerea școlii spune că nu are absolut nicio implicare. Asta teoretic. Practic, se pune presiune pe câteva mămici din comitetul de părinți, care organizează evenimentul. Doamna directoare a spus că majoritatea va decide. Copiii au spus: haideți să vedem majoritatea. Au strâns semnături, au făcut tabele, iar acum se văd amenințați cu exmatricularea. Conducerea școlii nu trebuie să uite că nu mai suntem pe vremea partidului unic. Sunt copii cu personalitate și trebuie să ținem cont de dorințele lor", a mai spus părintele respectiv. 




Deseară, începând cu ora 19.00, la Liceul "Ovidius", va avea loc o ședință, la care vor participa elevi, profesori, părinți și reprezentanți ai firmelor organizatoare. 


"Cuget Liber" a primit permisiunea din partea conducerii Inspectoratului Școlar Județean Constanța de a fi prezent la discuții. Vă vom ține la curent cu modul în care se vor derula lucrurile! 


XXX 


 


Comentează știrea

Ionel C.
10 noiembrie 2017
Banchetul pe timpul partidului unic!

Draga Sorin, Pe timpul partidului unic, directorul liceului sau comitetul de părinți nu aveau nici un cuvint de spus in organizarea banchetului la terminarea liceului. Fiecare clasa de a XII a își organiza propriul banchet la orice restaurant/ locație doreau. Exemplu, clasa cu care am absolvit in ‘88 și-a organizat propriul banchet la restaurantul, defunct de mai mulți ani, CASA CU LEI. Este adevărat, adolescenții din ziua de astăzi nu vor sa își asume responsabilități și decizii dar asta nu înseamnă că directorul instituției de învățămint are dreptul sa decidă. De aceea copii au părinți, sa le dea sfaturi și sa ii susțină in activitățile din afara programului școlar.

Cetatean
10 noiembrie 2017
Domnul Mihalache

V-am intrebat aseara va intreb si acum Repetați ca elevii au facut tabele au strâns semnături Intrebarea este au cerut acordul conducerii pentru aceasta manifestare ? Spuneti ca sunt amenințati cu exmatricularea Nu poti nu a fi amenintat atunci cand încalci regulamentul Exmatricularea de care dumneavoastra vorbiți se poate face in urma încălcării normelor de funcționare Asa ca acuzația de amenintare este una nefondata

Pagina a fost generata in 0.4457 secunde