Tensiuni la Universitatea "Ovidius". Ce se întâmplă cu profesorul Bordeianu

1038
2
Tensiuni la Universitatea

Articole de la același autor

În urma demisiei de vineri, 7 martie, a prof. univ. dr. Ion Bordeianu din funcția de rector interimar, dar și din cea de prorector, ieri, înaintea ședinței de Senat de la Universitatea "Ovidius" pentru alegerea unui nou rector interimar, se vorbea de posibilitatea ocupării acestei funcții de către prorectorul prof. univ. dr. Teodosie Petrescu. 


După 60 de minute, asist. univ. dr. Daniel Citirigă, purtător de cuvânt, a anunțat că "Senatul Universității «Ovidius» a luat act de demisia prof. univ. dr. Ion Bordeianu, dar, conform Codului Muncii și opiniei juristului, pentru funcțiile de conducere există o perioadă de preaviz de 45 de zile, pe care angajatorul o poate solicita celui demisionar. În consecință, s-a votat cu o majoritate foarte mare menținerea domnului Bordeianu în funcția de ordonator interimar de credite pe o perioadă de 45 de zile lucrătoare. Pentru funcțiile de conducere, angajatorul poate lua această decizie", a mai declarat Citirigă. 


Tot ieri, Senatul a votat și calendarul alegerilor pentru funcția de rector, care s-a stabilit că vor avea loc pe 12 mai. Între 2 și 10 aprilie, se vor depune candidaturile, iar din 11 aprilie și până în 9 mai, este considerată perioadă de campanie. 




La ieșirea din sala Senatului, am încercat să aflăm de la prof. univ. dr. Petru Bordei, președintele acestui for, dacă dr. Bordeianu are vreo șansă de a nu accepta decizia: "Nu este prima dată când își dă demisia. Și-a mai dat-o și altădată, dar el este un om de echilibru, îl apreciem și mai încercăm să-l determinăm să renunțe la demisie. Nu ne-a răspuns la telefon, dar astăzi (n.r. - ieri) a fost la Universitate, a mai semnat acte și mâine (n.r. - astăzi) urmează să ne întâlnim - președintele Senatului, vicepreședintele și șefii de comisii - să discutăm cu domnia sa și să vedem ce iese. Ne vom întâlni până în ora 12 și dacă nu vrea, la ora 16 vom convoca o nouă ședință de Senat", a spus dr. Bordei. 


Comentează știrea

AFACEREA TA
12 martie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www.cultivareaciupercilor.ro

AFACEREA TA
12 martie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6898 secunde