Tensiune maximă la ISJ Constanța. Iar au început numirile de "generali"

Luni, 01 Iunie 2015, 16:35
3651
Așa cum prevestea chiar inspectorul general Răducu Popescu la ultima întâlnire cu mass-media, Inspectoratul Școlar Județean Constanța traversează o perioadă extrem de grea, cu foarte multe concursuri… unele chiar de împrejurări.

Declanșat pe 20 mai, concursul pentru ocuparea posturilor de inspectori școlari se află pe ultima sută de metri, nu fără scandaluri și reproșuri la adresa comisiei de examinare condusă de inspectorul general prof. dr. Răducu Popescu. Comisie care a depunctat major, week-end-ul trecut, tocmai un profesor de Educație fizică, în persoana prof. Elena Hanu, fost inspector școlar de Educație fizică în mandatul "generalului" Aliss Andreescu.

Teoretic, astăzi ar fi trebuit să susțină cele trei probe ale concursului de inspector școlar pentru dezvoltarea resursei umane prof. Mihaela Stan, director al Școlii nr. 28 "Dan Barbilian", care a candidat inițial pentru trei funcții. În cele din urmă s-a retras, după cum am aflat chiar de la prof. dr. Răducu Popescu. Așa încât singura candidată examinată astăzi va fi prof. Alina Elena Nițu, titular la Liceul Teoretic "Ovidius", care candidează pentru funcția de inspector școlar pentru managementul resurselor umane.

Mâine, în ultima zi de concurs la Constanța, s-ar părea că din cele trei candidate va rămâne una singură. Prof. Zoia Gabriela Bucovală candidase la funcția de inspector școlar pentru dezvoltarea resursei umane, dar între timp i-a sosit numirea în funcția de inspector școlar general adjunct, iar prof. Diana Codreanu, candidat la funcția de inspector școlar pentru managementul resurselor umane, s-ar părea că a fost numită cu delegație inspector general adjunct.

Așa încât mâine, singurul candidat ce ar urma să fie examinat rămâne prof. Daniela Bălănescu, titular la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", candidat pentru postul de inspector școlar pentru matematică.

Conform acelorași surse, am aflat că vineri seară ar fi sosit un fax la Inspectoratul Școlar Județean Constanța de la Ministerul Educației, prin care erau numiți trei inspectori generali adjuncți: prof. Bucovală, despre care se știe că a promovat concursul, dar și prof. Diana Codreanu și prof. Sorin Mihai, de la catedra de limba română a Școlii Gimnaziale nr. 5 "Gala Galaction" Mangalia, ultimii doi retrăgându-se din concursul de la București.

v v v

Cel de-al patrulea candidat care a susținut concursul pentru funcția de inspector școlar general adjunct, prof. Camelia Isabela Marcu, se pregătește să atace în contencios administrativ decizia ISJ Constanța de respingere a dosarului pentru gradația de merit.

"Am convingerea că mi-a fost respins dosarul pentru că mi-am permis să merg la concursul pentru funcția de inspector școlar general adjunct. Din cele 100 de puncte, dosarul meu a fost evaluat cu 82 de puncte, afirmându-se că trei diplome sunt false", a mai comentat prof. Marcu, titular la Colegiul Tehnic "Virgil Madgearu" din Constanța.

Așteptăm cu interes zilele acestea un comunicat de presă din care să aflăm cine va conduce Inspectoratul Școlar Județean Constanța în anul școlar 2015-2016. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1863 secunde