Mai multe ştiri online:

Tehnologiile avansate înlocuiesc impotența finanțării culturii constănțene

Ştire online publicată Luni, 19 Decembrie 2016. Autor: Simona ANGHEL
Plecând de la necesitatea existenței unui program cultural-educativ pentru copii și tineret, dar și de la atragerea turiștilor dornici să cunoască istoria Dobrogei, Asociația Terra Semper Fidelis în colaborare cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța au inițiat Proiectul TomisReborn v 1.1, care își propune reconstrucția tridimensională a trei bazilici și a trei cripte paleocreștine din Tomis. La ora actuală, acestea nu mai pot fi vizitate din cauza lucrărilor edilitare din perioada modernă. De asemenea proiectul vizează și cetatea Tropaeum Traiani, care devine accesibilă turiștilor, elevilor și localnicilor și într-un mediu virtual. Practic vizitatorii se vor putea „plimba” interactiv prin aceste obiective.

Beneficiind de avantajele tehnologiilor realității virtuale, de interacțiunea în timp real, de vizualizare 3D și de explorarea liberă a mediului antic, proiectul prezintă un puternic potențial didactic, transformând muzeul într-o sală de clasă, într-o scenă deschisă workshopurilor, evenimentelor tematice etc.

Lansarea proiectului TomisReborn va avea loc mâine, la ora 19, la sediul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie.

Intrarea este gratuită. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8723 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4057 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2786 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.763 secunde