Teatrul românesc, în DOLIU! A murit unul dintre cei mai mari actori

1353

Articole recomandate

Ilie Gheorghe, cunoscutul actor de teatru român, a încetat din viață în noaptea de sâmbătă spre duminică.  


Actorul Ilie Gheorghe a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, au declarat pentru Agerpres reprezentanți ai Festivalului "Shakespeare" de la Craiova.

Anunțul a fost făcut duminică de Emil Boroghină, directorul fondator al Festivalului Internațional "Shakespeare", înaintea spectacolului susținut de Grigore Leșe în cadrul festivalului.

"A trecut în lumea de dincolo unul dintre cei mai mari actori români, cel care a înnobilat timp de 50 de ani scena craioveană, domnul Ilie Gheorghe", a spus Boroghină.


Actorul Ilie Gheorghe avea 77 de ani. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (IATC) în 1967, la clasa profesorului Dinu Negreanu și, în același an, a fost angajat la Teatrul Național Craiova.

A primit titlul de Societar de onoare al Teatrului Național Craiova, la 21 martie 2004. A jucat în spectacole de Silviu Purcărete - printre cele mai recente și cele mai longevive numărându-se "Faust" - Laszlo Bocsardi, Mircea Cornișteanu. La rândul său a regizat spectacole, precum one man show-urile "Vreme trece, vreme vine ..." după Mihai Eminescu și "Oratorii pisicilor turbate" după I.L. Caragiale, arată site-ul oficial al Teatrului Național "Marin Sorescu" din Craiova.

De asemenea, Ilie Gheorghe a avut roluri în filme precum "Moromeții" (1985) în regia lui Stere Gulea și "Undeva la Palilula" de Silviu Purcărete (2012).

În 2004 a fost decorat de către președintele Ion Iliescu cu Meritul Cultural în grad de Cavaler.

În 2011 a primit Premiul UNITER pentru întreaga activitate iar în 2014 a fost premiat în cadrul Galei Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Aprilie 2018
Stire din Sănătate : Gripa a mai omorât o persoană!
Miercuri, 18 Aprilie 2018
Stire din Actual : DOLIU ÎN STATELE UNITE ALE AMERICII!
Pagina a fost generata in 1.4631 secunde