Teatrul "Oleg Danovski" vă invită la o seară magică

331
Teatrul

Articole de la același autor

Artiștii Teatrului de Operă și Balet "Oleg Danovski" v-au pregătit un week-end plin de…magie. Așa că, toți cei care vor să petreacă o seară relaxantă în oraș, pot opta în acest week-end pentru spectacolul "Magic Swing", care va avea loc, duminică, 3 martie, de la ora 19.00. 


Organizatorii spun că, de data aceasta, conceptul spectacolului este unul bazat pe sincretismul artelor, în strădania de a pava cu sensibilitate și atitudine solară drumul dinspre scenă către spectatorul dornic de experiențe noi, frumoase, capabile de a-l smulge din cenușiul cotidian. Tocmai de aceea, pe scenă vor evolua o mulțime de tineri care cântă și dansează, toți soliști și balerini deopotrivă.


Melodiile dăruite publicului sunt șlagăre retro, din anii ’30, ’40, ’50, ’60, evergreen- uri care transced temporalitatea, care au însuflețit generațiile trecute și își păstrează și azi valoarea și frumusețea.


Concepția spectacolului este semnată de Gabriela Dobre, care spune că sugestia realizării piesei i-a fost oferită de unul dintre colegi, solist în acest spectacol, baritonul Cristian Parmac. Ulterior, ea a dezvoltat ideea, într-o deplină armonie de idei și colaborare cu Iulian Ghencea, coregraful acestui proiect și cu asistentul-coregraf, Petronela Iordache. Light design-ul este semnat de Ștefan Sterian, iar regia tehnică, de Adrian Renea. 


"Tuturor ne era dor de muzica plină de romantism a acestor ani, de șlagărele nemuritoare ale acelor timpuri și ne-am dorit să le dăruim publicului nostru drag, îmbrăcate în haina prețioasă a dansului. De aceea, melodiile interpretate live, precum «Only you», «Strangers in the night», «Sing, sing, sing», «Love me tender», «Rum and coca cola» sau «Chatanooga choochoo» sunt ilustrate cu grație sau virtuozitate prin  momente de balet clasic, neoclasic, jazz și dans sportiv, într-o scenografie simplă, dar completată de trăirile intense pe care le reflectă această muzică fără egal, în frumusețe și trăinicie. Spun trăinicie, pentru că aceste șlagăre, care au bucurat și însuflețit generațiile bunicilor și părinților noștri, au același impact și asupra tinerilor, transced temporalitatea", a declarat pentru "Cuget Liber", Gabriela Dobre. 


Pe scenă vor urca următorii soliști: Daniela Vlădescu, Raluca Daraban, Maria Cernat, Gabriela Dobre, Silvia Simionescu, Cristian Parmac, Iulian Bratu, Adrian Pârlea, Octavian Minea, Bogdan Ocheșel. Alături de aceștia se vor afla balerinii Petronela Iordache, Anna Van Haaren, Iguacel Sancez, Daia Kashwaba, Keita Kamijo, Marian Basarabeanu, Sorin Gâlcă și dansatorii Iulian Ghencea, Gabriel Iordache, Andreea Pieptea, Cristian Panduru, Mădălina Prian și Andreea Guțu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2555 secunde