€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Mai multe ştiri online:

Teatrul "Oleg Danovski" joacă în deplasare

Ştire online publicată Sâmbătă, 15 Septembrie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ (TNBOD) din Constanța revine în forță, cu o nouă stagiune, plină de spectacole interesante, atrăgătoare și incitante. Săptămâna aceasta, însă, actorii TNBOD vor juca în deplasare la Târgu Mureș, „My Fair Lady“, de Frederick Loewe.

Tot la Târgu Mureș, teatrul constănțean va prezenta, pe 16 septembrie, de la ora 20.00, faimoasa operă verdiană „Traviata”, sub conducerea muzicală a dirijorului Gheorghe Stanciu. Distribuția este formată din Diana Țugui din Cluj, Alin Stoica, Ionuț Pascu, Asineta Răducan din Brașov, Ionela Duma, Mădălin Băldău, Bogdan Ocheșel, Adrian Pârlea, Constantin Acsinte și Adrian Bădilă.

Regia artistică a spectacolului este semnată de Anghel I. Arbore, iar scenografia este creația lui Cătălin I. Arbore.

„Traviata” este o operă în trei acte compusă de Giuseppe Verdi pe libretul în limba italiană al lui Francesco Maria Piave. La baza operei stă romanul lui Alexandre Dumas fiul, Dama cu camelii.

Premiera operei a avut loc la Teatro La Fenice din Veneția, în data de 6 martie 1853. Prima reprezentație a fost un eșec, datorat în primul rând mediocrității interpretării. Abia la reprezentația din 6 mai 1854 pe mica scenă a teatrului San Benedetto, tot de la Veneția, opera a avut un real succes. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3739 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1104 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.772 secunde