Teatrul Odessa prezintă "Lacul Lebedelor"

871
Teatrul Odessa prezintă

Articole recomandate

Lacul lebedelor este un poem excepțional, care îmbină sunetul și mișcarea scenică într-o perfectă concordanță.

Duminică, 23 octombrie, înce-pând cu ora 19.00, Teatrul Rus de Operă și Balet Odessa prezintă, la Constanța, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, "Lacul Lebedelor" de Ceaikovski.

Spectacolul este o coproducție a teatrelor din Kiev și Odessa, sub conducerea artistului emerit al Rusiei, Vladimir Troshchenko.

Pentru a înlesni accesul la actul cultural de calitate și persoanelor fără prea mari posibilități financiare, directorul Casei de Cultură, Gheorghe Ungureanu, a anunțat că primii o sută de pensionari, elevi și studenți vor beneficia de reducere. Mai

exact, cu un singur bilet vor putea intra două persoane.

v v v

P. Ceaikovski (1840-1893) este un mare compozitor rus, creația căruia reprezintă o întreagă epocă în istoria culturii muzicale universale. În lucrările sale, Ceai-kovski a pictat prin intermediul sunetelor, chipuri umane complexe. Realist, cu un fin simț psihologic, Ceaikovski a realizat cu o forță emoțională deosebită lumea interioară a contemporanilor săi. Ideea de bază a creației sale constă în protestul față de forțele întunecoase ale vieții, care impun piedici în calea fericirii omului. "Iubesc la nesfârșit viața și tot la nesfârșit urăsc moartea"…sunt cuvintele lui Ceaikovski, care pot servi drept epigraf pentru întreaga sa creație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Concert în memoria lui Ion Dolănescu
Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Recital extraordinar de pian la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.3692 secunde