Teatrul de Stat Constanța, invitat de Uniunea Teatrelor din Europa să fie partener într-un proiect grandios

451
Teatrul de Stat Constanța, invitat de Uniunea Teatrelor din Europa să fie partener într-un proiect grandios - teatruldestat-1615468921.jpg

Articole de la același autor



Teatrul de Stat Constanța a fost invitat de Uniunea Teatrelor din Europa (UTE) să fie partener într-un proiect, alături de unele dintre cele mai importante teatre europene. Această propunere a venit ca o recunoaștere a performanțelor teatrului din ultima perioadă și s-a concretizat în urma întâlnirilor între managerul Teatrului de Stat Constanța, regizorul Erwin Șimșensohn și regizorul Tompa Gábor, președintele UTE. Participarea la un proiect de asemenea nivel reprezintă o șansă extraordinară de a căpăta o puternică vizibilitate și expunere internațională pentru teatrul constănțean.


Proiectul CATASTROPHE va implica opt teatre membre UTE și șapte teatre nemembre, dintre care menționăm doar câteva: Teatrul Național São João din Porto, Piccolo Teatro din Milano, Teatrul Național din Luxemburg, Teatrul Național al Greciei de Nord din Salonic, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj Napoca, Teatrul de Dramă Iugoslav din Belgrad, Teatrul Vechi din Cracovia, Teatrul Național din Strasbourg, Teatrul Național din Ljubljana. Cu un buget total estimat  de patru milioane de euro, din care jumătate din partea Uniunii Europene iar restul din partea UTE și doar o mică parte din partea celor 15 participanți,  proiectul se va desfășura pe o durată de doi ani, începând din 2022.


Proiectul constă în realizarea mai multor coproducții între teatrele partenere și va culmina cu un Festival tip Bursă de Spectacole care va avea loc la Porto, în Portugalia, și în cadrul căruia se vor prezenta toate aceste coproducții. În a doua parte a anului 2023 va avea loc o serie de turnee la unele dintre teatrele participante.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7895 secunde