Teatrul de Stat Constanța începe stagiunea cu Eutopia. "Nu este un spectacol dedicat minorilor"

273
Teatrul de Stat Constanța  începe stagiunea  cu Eutopia.

Articole de la același autor

Stagiunea 2017-2018 a Teatrului de Stat Constanța (TSC) începe cu ultima premieră din stagiunea trecută, spectacolul "Eutopia", de regizorul grec Yannis Margaritis, după texte de Aristofan.

Astfel, sâmbătă, 7 octombrie, constănțenii pot merge la acest spectacol. Spectacolul "Eutopia" este un colaj din cinci piese ale lui Aristofan, dintre care o parte au fost acum traduse pentru prima oară în România. Traducerile sunt semnate de Alexandru Miran și Livia Buzoianu. Cele trei piese care alcătuiesc substanța sunt "Acarnienii", "Lysistrata" și "Plutos", câteva monologuri fiind și din "Pacea" și "Adunarea femeilor".

"Spectacolul Eutopia este unul interactiv, în mai multe rânduri, spectatorii fiind invitați să voteze alături de personaje. De asemenea, numeroasele momente corale fac din spectacol aproape un musical.

Precizăm, de asemenea, că nu este un spectacol recomandat minorilor.

Regizorul Yannis Margaritis spune despre creația sa: «Eutopia este locul ideal, este acel loc din fanteziile noastre, din visele noastre, poate acel loc al trecutului total inocent. Am vrea să ajungem în Eutopia noastră, dar este întotdeauna un pic mai departe»", au declarat reprezentanții TSC.

Contextul în care se desfășoară piesa și spectacolul este războiul, de fapt, războiul civil. Acesta, în combinație cu marea corupție a politicienilor din administrația de stat, ne provoacă depresia.

Distribuția este numeroasă, fiind 28 de actori care vor anima scena și sala teatrului. Scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, asistată de Lăcrămioara Dumitrașcu. Muzica a fost compusă de Dimitris Ikonomakis, iar coregrafia a fost realizată de Eddie Lame. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6064 secunde