Teatru în aer liber. Viața lui Ovidius, pusă în scenă în parcul Tăbăcărie

454
1
Teatru în aer liber. Viața lui Ovidius, pusă în scenă în parcul Tăbăcărie - spectacolovidius-1503841714.jpg

Articole de la același autor

Spectacolul "Viața și pătimirile lui Ovidius Publius Naso" va fi repus în scenă astăzi, la ora 20.30, în parcul Tăbăcăriei, zona Amfiteatru. 


Spectacolul se adresează publicului larg pe o scenă neconvențională în aer liber, accesul fiind gratuit. Din distribuție, fac parte atât studenți, cât și absolvenți și profesori ai Facultății de Arte din cadrul Universității "Ovidius", partener principal în cadrul proiectului "Festivalul Mondial de Arte și Interculturalitate Ovidius". 


Reprezentanții Asociației "Ecsia Social Org", organizatorii acestui eveniment au declarat că, la premiera care a avut loc în urmă cu câteva zile, locația a fost neîncăpătoare, comedia fiind foarte bine primită de public, care s-a amuzat copios pe textul scris și adaptat de Paul Miron. 


Spectacolul presupune o desfășurare complexă de forțe artistice capabilă să reunească diferite arte ale spectacolului, care împreună să pună în evidență valoarea reprezentației teatrale. 


"Sincretismul acestui spectacol cuprinde o operă de creație muzicală, originală, pusă în valoare de instrumentiști care cântă live în spectacol, actori și dansatori. Spectacolul redă atât atmosfera Romei antice, cât și a Tomisului de acum 2.000 de ani. Prin text, muzică, costume și imagini scenografice, vom reînvia lumea antică a acelui început de lume. Alegând ca locație un spațiu în aer liber, respectiv un amfiteatru, care să reprezinte vechile arene romane, loc de desfășurare al manifestărilor artistice, vom căuta să aducem în fața publicului atât spațiul latin, cât și spațiul Pontului Euxin", au mai spus aceștia. 


De asemenea, spectacolul încearcă să evidențieze cât mai clar problematica lumii lui Ovidius, destul de valabilă și astăzi, în contemporaneitate. Pe de altă parte, piesa își propune să amuze, să emoționeze și mai ales să stârnească interesul pentru cunoașterea lumii. Acest spectacol, pretext de recurs în istorie, are și rol de instruire și de relevare a modului în care societatea umană trăitoare pe aceste meleaguri ale Pontului Euxin a evoluat. 


Comentează știrea

un spectator
28 august 2017
ce de prostii?!?

O scenă convențională este o scenă acceptată printro convenție sau prin tradiție. Aceea este o scena cu amfiteatru din teatrul antic. O scenă neconvențională este de exemplu un camion o fabrică curtea unui Muzeu etc. Dacă tot insistați cu "repus în scenă" deveniți caraghioși.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9109 secunde