Te pregătești de examene, anul viitor? Admiterea la liceu începe mai devreme

570
1
Te pregătești de examene, anul viitor? Admiterea la liceu începe mai devreme - fotofondadmitereliceu-1505749837.jpg

Articole de la același autor

A început școala, iar pe unii dintre elevi îi așteaptă un an greu, la finalul căruia vin examenele. Ministerul Educației a stabilit deja calendarul admiterii la liceu, astfel încât elevii de clasa a VIII-a știu foarte clar cât timp au pentru învățăt și când intră în examene. 


A fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul nr. 4.794 din 31 august privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul preșcolar de stat pentru anul școlar 2018 - 2019. În conformitate cu Metodologia aprobată, la admiterea la liceu, va conta în proporție de 80 la sută media de la evaluarea națională și 20 la sută media de absolvire a claselor gimnaziale. 


Repartizarea computerizată se face într-o singură etapă, iar candidații rămași nerepartizați vor fi redistribuiți de către comisiile de admitere, pe locurile rămase libere, în perioada de rezolvare a situațiilor speciale. De asemenea, Comisia Națională de Admitere poate stabili și altă modalitate de înscriere a candidaților care doresc să participe la admiterea computerizată în alt județ, inclusiv modalitatea de completare și transmitere a fișelor de înscriere. 


Rămâne valabilă în continuare posibilitatea echivalării examenului de limbă străină, necesar la admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv, cu examenele de recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine, dacă elevul a promovat în timpul gimnaziului astfel de examene și dacă solicită recunoașterea și echivalarea lor. De asemenea, unitățile de învățământ pot organiza, cu aprobarea Consiliului de administrație al Inspectoratului Școlar Județean, clase sau grupe cu profil bilingv pentru începători fără susținere de probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă respectivă. 


Fișele de înscriere, completate la finele lunii iunie 


Admiterea la liceu 2018 debutează pe 14/15 mai, cu înscrierea pentru probele de aptitudini sau pentru examenele de limbă străină sau maternă. Acestea se vor derula între 16 și 18 mai, iar pe 22 mai vor fi afișate rezultatele și vor fi depuse contestațiile, acolo unde metodologia permite. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 25 mai. 


Etapele premergătoare repartizării computerizate încep pe 29 iunie, cu completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Între 30 iunie și 4 iulie, părinții pot verifica fișele editate de calculator și pot solicita corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată. 


Repartizarea propriu zisă este programată mai devreme decât anul acesta, pe 9 iulie, iar între 10 și 13 iulie, vor fi depuse dosarele de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați. Ulterior, unitățile de învățământ vor transmite situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.


Toate situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizare vor fi rezolvate de Comisia Județeană de Admitere între 16 și 18 iulie.


Cea de-a doua etapă se derulează în luna septembrie, după afișarea situației locurilor rămase libere. 


Comentează știrea

Bondoc Camelia
20 septembrie 2017
Madgearu

Veniti la liceul Madgearu unde eu voi fi directoare. O voi da afara pe Marcu ..afara din invatamant ..Ministrul Pop ma sustine. Miu,Milea ,Boranda si Munteanu Adrian sunt deja inspectori. Toti oamenii mei sunt pe functii!! Un genunche in gura celor care nu ma vor!!De la mine,de la POP , de la sindicat si de la MIU!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5483 secunde