TBC la Liceul Traian / Profesoară și elev depistați pozitiv

1568
1
TBC  la Liceul Traian / Profesoară și elev depistați pozitiv - liceulteoretictraian-1329933611.jpg
Pe fondul condițiilor meteo din ultima vreme și a tempera-turilor extreme, specialiștii Direcției de Sănătate Publică atenționau asupra posibilelor epidemii de boli infecțioase. Și care, iată, nu s-au lăsat așteptate.

În urmă cu două săptămâni, un elev al Liceului Teoretic "Traian" din Constanța a fost internat în spital cu suspiciuni ale unei boli pulmonare. Părinții au anunțat imediat unitatea de învățământ, conducerea dispu-nând ca atât colegii elevului, cât și profesorii să facă analizele necesare în acest sens. La investigare, unul dintre profesori a fost găsit cu suspiciune de TBC, motiv pentru care s-a luat legătura cu Direcția de Sănătate Publică. "Medicii de la Clinica TBC au dat scris că nu este diagnostic confirmat de TBC, dar am solicitat tuturor colegilor să facă investigații pentru eliminarea oricăror semne de întrebare. De asemenea, diriginții vor sta de vorbă cu părinții elevilor noștri, pentru a nu se alarma în privința existenței unui focar. De altfel, elevii pot confirma faptul că instituția noastră este una curată, pentru că am respectat toate normele de igienă", a declarat pentru "Cuget Liber", prof. Maria Sorescu, directorul Liceului "Traian".

Echipe ale Direcției de Sănătate Publică au procedat zilele trecute, după cum ne confirma prof. Carmen Tanu, la dezinfecția și igienizarea claselor din Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia, în urma confirmării a două cazuri de scarlatină, nouă cazuri de rubeolă, dintre care trei neconfirmate.

150 de elevi, testați de tuberculoză

Reprezentanții DSP din Constanța au confirmat două cazuri de tuberculoză în municipiu, dar precizează că nu este vorba despre un focar. Specialiștii DSP s-au deplasat, ieri, la unitatea de învățământ unde s-a realizat triajul epidemiologic. "Aproximativ 150 de elevi care au intrat în contact cu profesoara bolnavă urmează să fie testați (n.r. ieri după amiază)", au declarat reprezentanții Direcției. Profesoara de la liceul Traian și unul dintre elevii săi reprezintă primele cazuri de TBC, raportate anul acesta la Constanța.

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5625 secunde