Taxe mai mici la școlile private constănțene

968
Taxe mai mici la școlile private constănțene - sedinta-1323381611.jpg

În premieră pentru actualul mandat, ieri, la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, a avut loc ședința cu directorii unităților de învățământ particular, la prezidiul căreia s-a aflat noua echipă de conducere.

Prof. dr. Aliss Andreescu, prof. Nejdet Gevat și prof. Petrică Miu au luat cuvântul, pe rând, pentru a sublinia importanța învățământului privat la Constanța.
Cele mai multe noutăți, însă, le-au putut afla cei prezenți de la prof. Gevat, proaspătul inspector școlar general adjunct.
Așadar, în luna august 2012, și profesorii de la învățământul privat își vor întrerupe concediul pentru a se prezenta la consiliul profesoral convocat pentru validarea fișei de evaluare, esențială pentru angajarea în unitățile de învățământ. Și în sistemul privat este obligatorie înregistrarea absențelor elevilor în baza de date comune a ISJ Constanța. Nici cadrele didactice de la particular nu vor mai intra în concursul de titularizare sau suplinire dacă mai prezintă adeverință de absolvire a licenței sau masterului cu studiile finalizate mai devreme de luna iulie 2011.
De asemenea, nici transferul între unitățile de învățământ stat-privat sau invers nu se va mai produce pe baza consimțământului scris.
Nu s-au primit încă precizări legate de ocuparea posturilor de directori de către persoane ce au depășit vârsta de pensionare. "Așteptăm normele metodologice, dar s-ar părea că și dvs. veți fi afectați de această prevedere", a afirmat insp. Gevat.
Din anul școlar viitor, conform Legii Educației nr. 1, și elevii din unitățile de învățământ privat vor fi finanțați de stat, în sistem "per capita", și de aceea i-am întrebat pe directorii prezenți dacă au în vedere micșorarea taxelor școlare actuale.
"Evident că aceste finanțări vor atrage micșorări ale taxelor, numai să vedem dacă statul se va ține de cuvânt", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. Constantin Daba, directorul adjunct al Liceului Internațional de Informatică din Constanța.
Agneta Șerban, consilier compartiment prognoză rețea școlară, a solicitat cu stăruință atât celor prezenți, dar, prin intermediul lor, tuturor conducerilor private, să aducă la cunoștința ISJ Constanța ordinul de ministru privind autorizarea sau acreditarea cât mai urgent, nu numai ca o dovadă a legalității funcționării lor, dar și pentru a se putea face demersurile necesare la consiliul local.
În finalul ședinței, prof. Andreescu a remarcat că, prin actualele prevederi ale Legii Educației nr. 1, nu se mai face nicio discriminare între învățământul de stat și cel privat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Elevii constănțeni sunt liberi doar joi
Pagina a fost generata in 0.4346 secunde