Țări care nu sărbătoresc Crăciunul. Iată din ce motive

1164
Țări care nu sărbătoresc Crăciunul. Iată din ce motive - 1200pxnativitytree2011-1514187980.jpg

Articole recomandate

În timp ce clopotele sună în întreaga lume și oamenii sunt încântați să celebreze Crăciunul în cel mai bun mod posibil, există câteva țări care din diferite motive nu sărbătoresc cu această ocazie.


Iată o listă cu țări care nu celebrează Crăciunul în 2017


Japonia


Fiind o țară necreștină, Japonia nu sărbătorește oficial Crăciunul. Dar acest lucru nu înseamnă că japonezii nu au fost cuceriți de spiritul sărbătorilor. Ei o sărbătoresc în propriul lor mod cultural și tradițional. Familiile Iubitorii sunt la masă, copiii au noroc să-și ia darurile și familiile sărbători luna trecută prin vizitarea și petrecerea.


Pakistan


În Pakistan, unde islamismul este religie de stat, conceptul de Crăciun este prea diferit față de cel creștin. Diferențele de cultură și tradiție au o mare influență asupra celebrării Crăciunului. Totuși, toți musulmanii pakistanezi respectă luna sfântă a creștinilor.


Arabia Saudită


Arabia Saudită interzice cu strictețe sărbătorirea Crăciunului. Oamenii nu au nici măcar dreptul de a cumpăra obiecte și de a face schimb de cadouri. Poliția țării devine activă în luna decembrie pentru a opri activitățile în această privință. În malluri nu li se permite să păstreze obiecte legate de Crăciun.

Iranul

Iranul provine din Persia, deci le este imposibil să ignore complet Crăciunul, dar oficial nu există nici o sărbătoare pe 25 decembrie. Dar tendința de sărbătorire a Crăciunului a crescut în special în rândul tinerilor din Iran care urmăresc tendințele mondiale și au început să împartă cadouri și să decoreze casele.

Turcia

Populația turcă este predominant musulmană. Deci, Crăciunul nu este o sărbătoare majoră. Dar turcii sunt foarte toleranți în ceea ce privește religia. Există locuri diferite în Istanbul, unde pot fi făcute cumpărături de Crăciun și unde lumea poate merge să vadă decorațiuni de Craciun și pomi împodobiți. Dar, la nivel național, ziua de Crăciun trece doar ca o altă zi obișnuită.

Algeria

În Algeria, 99% din populație aparține Islamului, iar tratarea cu indeiferență a acestei sărbători creștine este considerată o modalitate de exprimare a devotamentului față de Islam. Prin urmare, în Algeria cei care sărbătoresc Crăciunul sunt considerați criudați. Dar comunitatea creștină poate să sărbătorească în voie, dără a li se interzice acest lucru.

Maldive

Populația din Maldive este 99% musulmană, deci este evident că sărbătorile de Crăciun sunt cam ciudate în această țară. Dar, din nou, nu este interzis să sărbătorești și minoritatea creștină este respectată.

Creștinii sărbătoresc Crăciunul în Maldive, vizitând plaje, iar scufundările sunt una dintre cele mia apreciate activități în această perioadă.

Nepal

În Nepal Crăciunul nu este mai mult decât o altă zi a anului. Populația de aici este atât de indiferentă încât nici măcar nu știu că în restul lumii oamenii sărbătoresc ceva în această perioadă

Qatar

În mica țară arabă Crăciunul este sărbătorit în general de creștinii aflați aici, dar în magazine sunt disponibile decorațiuni festive. Deoarece Doha este un oraș în plină expasiune comunitatea creștină este în creștere prin urmare și Crăciunul câștigă teren.

Dar șansele de a găsi un brad de Crăciun adevărat sunt minime. Doar cei care ajung la hotelurile de 5 stele au șanse să simtă mirosul adevărat de Craciun.

Mongolia

Mongolia este o țară budistă, astfel că 25 decembrie este doar o altă zi a anului. Oamenii merg la serviciu, copiii merg la școală și în difuzoare nu se cântă colinde. În unele locuri din capitala Ulaanbaatar pot fi găsite decorațiuni specifice Crăciunului, dar în general această sărbătoare le este străină mongolezilor.

China

Crăciunul în China este doar o altă zi de lucru. Școlile, birourile și magazinele rămân deschise, dar după program chinezii din marile orașe ies în oraș și sărbătoresc în felul lor serbarea atțt de iubită în restul lumii.

China este oficial un stat ateu, așa că Crăciunul a fost odată complet interzis, împreună cu creștinismul, însă în timp ce guvernul încă mai impune restricții împotriva respectării sărbătorii în stil occidental, țara a fost prinsă de febra cumpărăturilor.

Versiunea comercială a Crăciunului în China este doar sărbătorită în orașe mari și este tratată mai mult ca Ziua Îndrăgostiților. Este o zi petrecută cu prietenii, nu cu familia, și, în general, sărbătorită prin mersul la filme, cumpărături sau petrecerea unei zile romantice alături de partener.

În afara orașelor mari, Crăciunul practic nu există, deci, cei din mediul rural nu celebrează deloc Crăciunul.

Totuși în Macao, Taiwan și Hong Kong, Crăciunul este o sărbătoare oficială.

Tunisia


Există numeroase oportunități pentru a sărbători Crăciunul în Tunisia pentru cei care doresc, acest lucru, dar populația care nu este implicată în turism ignoră cu desăvârșire această sărbătoare. Practic, pentru Tunisieni, Crăciunul este doar o oportunitate de a face bani de pe urma turiștilor care merg acolo să petreacă vacanța de iarnă.

Egipt


Crăciunul din Egipt este sărbătorit de 15% din populație. Dar întrucât aceștia respectă calendarul Iulian, Crăciunul se sărbătorește pe 7 ianuarie, la fel ca în Rusia sau Serbia.

Există și alte țări care nu sărbătoresc Crăciunul decât cele menționate pe listă: Afghanistan, Algeria, Azerbaijan, Bahrain, Bhutan, Cambodia, Israel, Kuwait, Laos, Libya, Maldives, Mauritania, Coreea de Nord, Oman, Somalia, Tajikistan, Thailanda, Turkmenistan, Emiratele Arabe Unite, Uzbekistan, Vietnam și Yemen.











Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 25 Decembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : ROMÂNIA ESTE ÎN DOLIU!
Pagina a fost generata in 1.127 secunde