Târgul de carte GAUDEAMUS se va desfășura online, la jumătatea lunii viitoare

377
Târgul de carte GAUDEAMUS se va desfășura online, la jumătatea lunii viitoare - cartionline01scaled-1635529974.jpg
Radio România organizează în perioada 17 - 21 noiembrie ediţia 2021 a Târgului de Carte GAUDEAMUS, eveniment care se va desfăşura exclusiv online.

Ultima ediție națională a târgului de carte s-a ținut tot online, în martie anul acesta, când peste 70 de standuri virtuale au fost prezente pe platforma evenimentului la ediția maraton aflată sub semnul mărțișorului. Au fost prezentate cărți de-a lungul întregii luni, de la începutul lunii – cărți scrise de femei -, apoi non-ficțiune, iar ultima săptămână din martie dedicată cărților pentru copii.

Ultima ediție națională – cu întâlnire fizică la București – a avut loc în noiembrie 2019, în pavilionul B2 al Romexpo, într-un spațiu de peste 8.300 de metri pătrați de standuri, cu peste 250 de expozanți și mai mult de 900 de evenimente editoriale. În rest, diverse ediții s-au ținut la nivel local, cu prezență fizică, spre exemplu în Sibiu, Brașov.

 

Revenind la ediția de luna viitoare, organizatorii au ținut să anunțe că nu poate risca să fie pregătită și apoi anulată. „Întrucât toți cei implicați investesc resurse semnificative pentru pregătirea unei ediții cu participare fizică, iar riscul ca evenimentul să fie anulat sau afectat de noile măsuri de prevenție anti-COVID, în contextul epidemiologic tot mai grav din în ultima perioadă, considerăm că târgul nu se mai poate organiza la standardele obișnuite și cu rezultatele preconizate, pe măsura acestor eforturi.

Săptămâna aceasta a debutat înscrierea expozanților care va dura până pe 5 noiembrie; solicitările de înscriere ulterioară vor fi acceptate cu mențiunea că termenul limită pentru expedierea informațiilor necesare creării standului solicitantului virtual este 10 noiembrie.

În intervalul 17 – 21 noiembrie, zilnic între orele 10.00 și 21.00, site-ul www.gaudeamus.ro și pagina de Facebook Radio România Gaudeamus vor găzdui evenimente de tipul: interviuri cu scriitorii ale căror lucrări se vor regăsi în oferta târgului, prezentări de noi apariții, dezbateri având ca temă apariții editoriale recente, mesaje ale autorilor, ateliere de creație, lecturi etc. Înscrierea evenimentelor în programul târgului se va realiza prin completarea și expedierea formularului online aferent, până cel mai târziu la data de 12 noiembrie. Evenimentele live propuse vor fi transmise pe website-ul www.gaudeamus.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5446 secunde