Târgul de carte de la Mangalia, pe ultima sută de metri

186
1
Târgul de carte de la Mangalia, pe ultima sută de metri - targcarte-1438966904.jpg

Articole de la același autor

Casa de Cultură din Mangalia găzduiește, în această perioadă, cea de-a XVIII-a ediție a Târgului Estival de Carte "In Honorem Mangalia", eveniment cultural ce îl are ca fondator pe Gheorghe Todor, profesorul de limba și literatura română, Ionel Dumi-trescu, Grigore Leșe, Adrian Cioroianu și Paul Marinescu.


Până duminică, 9 august, locuitorii Mangaliei și turiștii sunt invitați, începând cu orele 20:30, să își petreacă serile în compania unor per-sonalități din lumea literar-artistică. 


Târgul de carte este or-ganizat de Todor Interpress Company, sub patronajul Primăriei Mangalia. Ideea unui târg de carte a apărut, după cum mărturisește Gheorghe Todor, înainte de 1990. La rândul său, prof. univ. dr. Paul Marinescu își amin-tește cum a demarat ideea unui târg privat de carte la Mangalia.


Prof. Ionel Dumitrescu de-clară că a fost martor al ambelor "nebunii" culturale de la Mangalia, și anume deschi-derea primei librării private din România, într-un garaj ce purta numele de Nichita Stănescu, dar și organizarea primei ediții a târgului, la Club Bazin din Neptun. La 25 de ani de la prima ediție, "In Honorem, Mangalia" aduce, după cum a mărturisit organizatorul său, Gheorghe Todor, o bună parte a invitaților edițiilor anterioare. 


De altfel, în fiecare zi a Târ-gului s-au lansat cărți interesante, iar zilele se încheie cu vernisaje, recitaluri și concerte de excepție.


Comentează știrea

Magda
10 august 2015
Cautam colaboratori !

Cautam colaboratori part-time pentru un proiect unic la nivel mondial. Se asigura training gratuit sub forma unor lectii pe e-mail. Activitatea este extrem de simpla si incepe dupa finalizarea acestora. Detalii la email [email protected] Anuntul este valabil pentru toate localitatile din tara.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4942 secunde