Târg de cariere la Universitatea Maritimă din Constanța

188
Târg de cariere la Universitatea Maritimă din Constanța - umc514778312521493894885-1509014449.jpg

Articole de la același autor

Mâine, 27 octombrie, Universitatea Maritimă din Constanța va organiza un Târg de Cariere dedicat studenților și elevilor constănțeni. Evenimentul va avea loc în cadrul proiectului MENTOR – Blue Career Centre of Eastern Mediterranean and Black Sea, contract nr. EASME/EMFF/2016/1.2.1.2./06/S12.749365-MENTOR. Proiectul reunește 7 parteneri din 4 țari din zona Mediteranei de Est și a Mării Negre.


Târgul de Cariere își propune să contribuie la facilitarea inserției pe piața muncii a elevilor și studenților, făcând posibilă interacțiunea concretă între potențialii angajatori și forța de muncă locală. Tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă vor avea astfel posibilitatea de a discuta cu reprezentanții angajatorilor pentru a afla care sunt oportunitățile de angajare disponibile la ora actuală și pentru a beneficia de consiliere în cariera aleasă. Aceștia vor avea ocazia să fie admiși la stagii de practică reale, care să îi sprijine în dezvoltarea profesională ulterioară, sau să se angajeze în domeniul de interes.


Firmele participante la Târgul de Cariere sunt entități cu activitate relevantă și rezultate remarcabile în cele patru sectoare conexe domeniului maritim din regiunea Mediteranei de Est și a Mării Negre: transportul maritim, turismul de croazieră, acvacultura marină și industria off-shore de petrol și gaze. Au confirmat participarea reprezentanți ai autorităților și agențiilor naționale din sectoarele menționate anterior, reprezentanți ai firmelor de crewing, operatorilor portuari și firmelor care activează pe piața de logistică și off-shore, precum și studenți de la universitățile constănțene și elevi de la licee din județ.


Acest eveniment contribuie, prin urmare, la îndeplinirea obiectivelor proiectului MENTOR: alinierea competențelor și aptitudinilor dobândite în anii de școală la cerințele concrete ale pieței muncii, respectiv creșterea atractivității unei cariere în cele patru sectoare de interes menționate anterior.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3585 secunde