Talent și muncă. Elevii Liceului "Ovidius", premiați la Festivalul Amifran

Joi, 01 Noiembrie 2018, 18:59
291
Elevii constănțeni și-au demonstrat încă o dată talentul, dar și puterea de muncă. Trupa de teatru licean francofon "Amphithéâtre" a Liceului Teoretic "Ovidius" a fost premiată la Festivalul internațional de teatru francofon Amifran, desfășurat la Arad, la finele lunii octombrie.

Pentru acest festival, ovidiștii au pregătit piesa de teatru "Théâtre Décomposé", scrisă de Matei Vișniec. Ca de fiecare dată, de peste 20 de ani, părinții spirituali ai trupei de teatru francofon "Amphithéâtre", profesorii Maria și Cornel Andreșoiu, Mimi și Maître, cum îi numesc cu mult drag cei de la trupă, au fost alături. Sufletul piesei a fost Maria Andreșoiu, cea care se ocupă de alegerea repertoriului pentru festival, selectează elevii pentru rolurile ce urmează a fi jucate și participă cu dăruire inepuizabilă la repetițiile elevilor.

La acest festival, au participat 15 elevi ovidiști: Andra Pavalache, Ștefan Tatu (clasa a XI-a B), Teodora Stereciu (clasa a X-a C), Sabina Ancuța, Andreea Bădică (clasa a X-a D), Maria Ceaușu, Oana Fortunescu (clasa a X-a F), Ioana Linea, Iulia Enuc, Andrei Rus, Cristian Salahoru (clasa

a X-a G), Dana Cîinoiu, Elena Nehoianu (clasa

a IX-a C), Nicoleta Maclinschi, Alexia Trepteanu (clasa a IX-a F), îndrumați și de prof. Lavinia Gheo-rghiu, coordonator al proiectului.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3436 secunde