Licitație fără licitanți:

Tablourile lui Doru Preda au rămas neatinse

1510

Articole de la același autor

Weekend-ul trecut s-a petre-cut, sau mai bine zis trebuia să se petreacă o licitație de artă organizată de colecționarul Doru Dan Preda. Evenimentul nu s-a produs, însă, nici măcar pe sfertul măsurii așteptărilor, întrucât în sala hotelului Rex au fost prezente în jur de 15 persoane, dintre care cinci dintre ele erau jurnaliști.
Doru Dan Preda a scos la licitație 64 de lucrări (inițial erau programate 85) semnate de artiști ca Aurel Gheorghiu Cogealac, Gheorghe Firică, Gelu Costea, Anamaria Baciu Avram, Elena Cristea, Ion Alin Gheorghiu, Gheorghe Caruțiu, Tanasis Fappas, Constantin Papadopol, Gelu Costea, Traian Brădean, Petre Grăjdeanu sau Marin Gherasim. Admirabil obiectiv, mai ales că investițiile în artă ale colecționarului depășesc ordinul miilor de euro.
Și totuși, unde au fost cei 150 de invitați la eveniment? Să fi fost de vină aerul prea pretențios de la hotel Rex sau traficul zgomotos până acolo? Sau meciul Poli Iași – Steaua să fi acaparat centrul de interes al microbiștilor pasionați de artă? Încrezător, Doru Preda speră că va fi sunat de colecționarii discreți ai urbei noastre, deși, așa cum susține dumnealui, "la București nu s-ar fi întâmplat ca sala să rămână goală într-o licitație". Și pentru ca penibilul situației să atingă cote maxime, hummer-ul declara licitația deschisă și imediat închisă, ca și cum ar fi fost în sală și altcineva în afara de câteva persoane fără putere evidentă de achiziționare a unor opere de artă. Nu este însă vina hummer-ului pentru ce NU s-a întâmplat.
Deși sună ca o placă învechită, lipsa de interes pentru cultură ar putea fi unul dintre motive pentru faptul că microfoa-nele au "cântat" în gol. Lipsa banilor nu poate fi o problemă, întrucât invitațiile au fost adresate celor cu Lamborghini sau Mercedes, în nici un caz amatorilor de 43 sau 40. Poate că jocurile olimpice au stat în calea artei. Sau poate că Doru Preda trebuie să scoată acel Picasso de sub cortina tăcerii pentru a umple sala unui hotel.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0026 secunde