Tabletele promise elevilor nu vor ajunge în școli până la începutul cursurilor

108
Tabletele promise elevilor nu vor ajunge în școli până la începutul cursurilor - 1-1598533589.jpg

Articole recomandate

Cele 250.000 de tablete necesare trecerii la sistemul online de educație nu vor ajunge în școli până la data de 10 septembrie, așa cum și-a propus Guvernul, întrucât procedura de licitație nu a fost gestionată eficient, a declarat, Marian Murguleț, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, responsabil cu Tehnologia Informației, conform Digi24.ro.


El a participat la conferința online "România digitală - evoluția comunicațiilor în mediul rural în ultimii 20 de ani", organizată de publicația Financial Intelligence.


"Deși au fost făcute peste 100 de modificări la Legea educației din anul 1990 până în prezent, cu scopul evident de a îmbunătăți calitatea educației, rezultatele au continuat să scadă. Există o lipsă a competențelor de bază în rândul absolvenților. Aproximativ 40% dintre elevii cu vârsta de 15 ani au rezultate sub nivelul doi la PISA, ceea ce corespunde analfabetismului funcțional. Și vorbim de elevi de 15 ani, fără a-i lua în calcul pe cei care au abandonat școala înainte de această vârstă. Adaptarea la condițiile din noua normalitate impune la schimbarea paradigmei educaționale prin tehnologie", a spus Murguleț, citat de Agerpres. 


"Datele primite acum câteva zile de colegii de la Ministerul Educației arată că, din totalul de 22.000 de săli de curs sau laboratoare, 74% sunt conectate la internet și 26% nu. Una dintre soluții este achiziția de tablete cu conectivitate pentru 24 de luni. Știți că există o procedură pentru achiziția a 250.000 de tablete în curs de evaluare. Din perspectiva mea, nu cred că ONAC (Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate - n.r.) a gestionat procedura de achiziție prea eficient, însă mă bazez că, împreună cu colegii de la ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice - n.r.) și de la Ministerul Educației se va corecta această situație", a arătat oficialul guvernamental.


Murguleț a subliniat că este imposibil ca tabletele să ajungă în școli pe 10 septembrie, având în vedere stadiul în care se află acum procedura de achiziție.


"Oricum, nu cred, dar nu că nu cred, ci nu vom avea tabletele pe 10 septembrie. Experiența mea de peste 11 ani în piața de IT&C mă îndreptățește să afirm că, așa cum arată această achiziție în acest moment, nu vom avea tabletele pe 10 septembrie, așa cum Guvernul și-a propus", a susținut secretarul de stat.


În opinia sa, elevii și studenții se vor acomoda foarte repede cu școala online, pentru că sunt deja obișnuiți cu tehnologia.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8436 secunde