Tabără la Vama Veche pentru studenții cu venituri reduse

193
Tabără la Vama Veche pentru studenții cu venituri reduse - tabaravamaveche1-1436808313.jpg

Articole recomandate

Asociația Națională a Organizațiilor Studențești (ANOSR) din România organizează o tabără pentru studenții cu venituri reduse, orfani, cu dizabilități, de etnie romă, proveniți din mediul rural, din casele de copii sau plasament familial.

ANOSR trage, astfel, un semnal de alarmă asupra faptului că numărul studenților din România s-a înjumătățit în ultimii ani, iar tinerii fără posibilități sau care au nevoi speciale nu sunt integrați în sistem, în ciuda potențialului imens al acestora pe care România îl pierde. De asemenea, potrivit reprezentanților ANOSR, abandonul universitar din România a crescut alarmant în ultimii ani. Practic, aproape jumătate din tineri renunță la studiile universitare din cauza lipsei banilor sau din cauza alegerii greșite a facultății pentru că nu au beneficiat de servicii eficiente de consiliere.

Pornind de la aceste probleme, în cadrul taberei de la Vama Veche, ANOSR va avea discuții și dezbateri cu tinerii defavorizați participanți, încercând să le înțeleagă problemele pe care le întâmpină zi de zi și să găsească o soluție pentru ei. "În România, există multe categorii de studenți pentru care este o adevărată provocare să parcurgă un ciclu de învățământ superior, din cauza numeroaselor piedici pe care le întâmpină. Pentru al doilea an la rând, cedăm locurile de tabără aferente federației noastre, venind în sprijinul studenților proveniți din categorii defavorizate și oferindu-le șansa să se recreeze într-o tabără la mare, timp de cinci zile. Ne dorim să îi sprijin pe acești studenți prin orice mijloace putem, să aflăm care sunt problemele lor și să căutăm împreună soluții pentru acestea. Sperăm ca în viitor să vedem preocupări pentru acești tineri și din partea Ministerului Educației sau a altor instituții ale statului (…) a face o facultate în România nu ține doar de talentele și abilitățile pe care le ai, ci de mediul din care provii și veniturile pe care le are familia ta", spune Vlad Cherecheș, vicepreședinte Educațional ANOSR.

Studenții care doresc să participe la această tabără pot completa un formular online până la data de 31 iulie, atașând un document care să confirme apartenența lor la una dintre categoriile menționate mai sus. Tabăra se va desfășura în perioada 12 - 17 august, iar cazarea și masa vor fi asigurate gratuit pentru participanți. Mai multe informații despre cum vă puteți înscrie, găsiți pe site-ul federației, www.anosr.ro.

Elena ODICĂ

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 14 Iulie 2015
Stire din Cultură-Educație : Travka, în Vama Veche
Luni, 13 Iulie 2015
Stire din Cultură-Educație : DJ Amable,  în Vama Veche
Sâmbătă, 11 Iulie 2015
Stire din Cultură-Educație : Concert marca Goblin, în Vamă
Sâmbătă, 04 Iulie 2015
Stire din Cultură-Educație : Concert Phoenix, în Vama Veche
Sâmbătă, 04 Iulie 2015
Stire din Cultură-Educație : SHOW INCENDIAR ÎN VAMA VECHE
Miercuri, 01 Iulie 2015
Stire din Diverse : Fish Eye Fest, în Vama Veche
Pagina a fost generata in 1.3778 secunde